Home » Forårsklar » Forebyg overflader mod alger på fliser med imprægnering
Alger

Forebyg overflader mod alger på fliser med imprægnering

Alger på fliser er irriterende, og selvom de ikke har nogen skadelig effekt, så er det et stort æstetisk problem. Heldigvis kan de fjernes, hvis skaden er sket – og du kan forebygge problemet for fremtiden.

Alger er ofte et problem på tagflader/tagsten, facader og sokler, belægninger på terrasser og gangstier samt på vindskeder, vinduer og andet træværk.

Imprægnering af fliser

Hvis du vil undgå alger på fliser, kan du komme det i forkøbet ved at imprægnere dine fliser og facader. På fliserne sørger imprægneringen for, at der er en mindre mængde vand i overfladen, som medfører, at alger har sværere ved vækst. På facader beskytter imprægneringen muren mod alger – og som en yderligere fordel, holder imprægneringen overfladen mere tør for vand. Det giver mindre køling, som har positiv effekt på indeklimaet. Imprægneringen vil give fliserne og overfladerne en forlænget levetid og forbedrer deres udseende generelt. Inden imprægneringen skal algerne fjernes – og det er en god idé at få fagfolk til at gøre det, så du er sikker på, det bliver gjort ordentligt.

Vælg miljørigtigt

Husk at vælg miljørigtigt, når du skal fjerne- og imprægnere mod alger. I værste tilfælde kan det skade grundvandet, hvis du ikke behandler med miljøgodkendte produkter.


Next article