Home » Forårsklar » Guide: Sådan vedligeholder du dine havemøbler
Havemøbler

Guide: Sådan vedligeholder du dine havemøbler

Kvinde maler stol
Kvinde maler stol
Foto: Getty Images

Sol, regn, kulde og vind får al træværk til at falme og gå til. Vil du undgå, at dine havemøbler iklæder sig en dræbende kedelig dragt af grå, bør du male eller oliere dem med jævne mellemrum.

1. Grundig rengøring

Start med en grundig rengøring af træet, der gør, at grundmaling og slutmaling hæfter ordentlig. En stiv børste er god til formålet, så du får al snavs skrubbet af. Vask med en grundvask og skyl efter med vand. Lad herefter dine havemøbler tørre.

2. Matslib træet

Når møblet er rent og tørt, slibes alle blanke overflader, så eventuelle løstsiddende malingsrester og gråt træ fjernes. Du skal slibe, uanset om dine møbler er malede eller ej. Slib i træfibrenes længderetning først med groft sandpapir og derefter med et finere. Børst møblerne, så støvet ikke ødelægger dit malearbejde.

3. Grund med base

Hvis du skal vedligeholde malede møbler, skal du nu grunde alt bart træ med en base, der beskytter træet i dybden mod råd og svamp. Lad grunderen tørre.

4. Færdigmal

Giv møblet to omgange med olie eller dør- og vinduesmaling i de ønskede farver. Lad malingen tørre i et par døgn. Herefter kan du tage dit ’nye’ møbel i brug.

Next article