Home » Hus & Have » Renovering af boligen: Hvor starter man i skabelse af drømmehjemmet?
Boligrenovering

Renovering af boligen: Hvor starter man i skabelse af drømmehjemmet?

Stregtegning af lille hus
Stregtegning af lille hus
Foto: Getty Images

Ved at investere i sin bolig, har man mulighed for at øge livskvaliteten. Men hvor skal man starte? 

Hjemmet er for mange danskere med til at skabe rammen for et godt liv. Det er et samlingspunkt for familien og venner, men det er også et frirum, hvor man slapper af og kobler fra. Hjemmet har fået større betydning for vores identitet gennem det seneste årti. Det er blevet en måde, hvorpå vi udtrykker os selv.

Grundlæggende har mange danskere troen på, at en bedre bolig er lig med større livskvalitet. Derfor er opgraderinger og renoveringer af hjemmet i høj grad blevet en prioritering for mange danskere. Samtidig giver renoveringer mulighed for at øge salgsværdien af boligen og besparelser på de månedlige regninger. Det kan være gennem energirenoveringer, f.eks. ved at udskifte vinduer eller få lavet hulrumsisoleringer, så man kan spare varmeregningen og give boligen et bedre energimærke.

Kom godt i gang med at skabe drømmeboligen

Men hvor man skal tage første spadestik til sine renoveringer? Det afhænger af, hvilke ønsker og drømme, man har til sin bolig. Når man har gjort sig klart, hvad man gerne vil, kan det være en idé at lave en prioriteret liste over sine ønsker og tage den derfra.

Hvis man har et dejligt hus, der dog med årene er begyndt at se trist og forfalden ud, kan man overveje at pudse facaden op. Det kan også være indenfor, hvor det er på tide, at der skal ske noget. Her vælger mange at opgradere køkken eller badeværelse. Det behøver ikke være en udskiftning af alle elementer, men det kan være en renovering af det eksisterende. Man kan skifte bordplade, male køkkenlågerne eller skifte skufferne og vasken. 

Hvis inspirationen mangler, er der mange hjemmesider, som tilbyder inspiration til nye måder at gøre tingene på, smarte løsninger og kan give indblik i produktkvaliteten.

Køb produkter af dansk kvalitet

Det giver en sikkerhed og tryghed at købe danske produkter, som måske også er certificerede eller har klaret sig godt i test, hvor produkter sammenlignes. Man kan få hjælp på nettet og ude i butikkerne til at vælge de rette produkter for dig i forhold til pris og kvalitet. 

Hvis man ønsker at komme langt med få penge, kan man lave meget selv eller i hvert fald en stor del af forarbejdet, inden man får en håndværker ud. Det handler om at se mulighederne og gribe dem, hvor man kan. 

Held og lykke med renovering af drømmeboligen. 

Next article