Skip to main content
Home » Hus & Have » Det vidste du ikke om vedligehold af bil om vinteren
Bil om vinteren

Det vidste du ikke om vedligehold af bil om vinteren

Glad mand ude i snevejr. Klar til at hoppe i bilen
Glad mand ude i snevejr. Klar til at hoppe i bilen
Foto: Unsplash.com

Det er ubehageligt at køre rundt i en iskold, fugtig bil om vinteren, men det er der råd for. ”Der er mange ting, man kan gøre for at forbedre komforten i bilen. Man skal blandt sørge for at holde fugten ude,” siger Yasser Abaiji, der er teknisk konsulent ved FDM.

Hold bilen ren indvendigt

”Før det første er det godt at holde bilen ren indvendigt. Skidt og snavs binder sig til ruderne, og så opstår der hurtigere dug i bilen. Sørg derfor for at holde ruderne rene indvendigt,” siger han.

Aircondition i bilen om vinteren

Mange tror fejlagtigt, at aircondition hører sommeren til, men det er også nyttigt om vinteren, fordi det trækker fugt ud af bilen. Har man gamle klude og aviser i bilen, skal de ud, for de binder fugten i bilen. Og endelig er det en god idé at bruge gummimåtter, så fugten holdes væk fra gulvtæpper og stofmåtter.

Gear til bilen

Derudover findes der et væld af komfortudstyr til bilen. Sædevarme, ratvarme, spejlvarme, og så videre. ”Det er skønt at have, og det afrimer og øger sikkerheden i bilen. Man skal være opmærksom på, at det bruger meget strøm, så man skal sørge for at få tjekket, om bilens batteri er fuldt funktionelt og vinterklart,” siger Yasser Abaiji.

Motorvarme med tidsindstilling

Hvis man vil have den fulde komfort, kan man investere i en motorvarmer. Den forkorter den kolde start på motoren og varmer kabinen op, og den kan tidsindstilles eller sættes i gang med en sms-besked.

Next article