Home » Hus & Have » SikkerhedsBranchen: Nye elektroniske låsesystemer er smarte og sikre
Sikker i hjemmet

SikkerhedsBranchen: Nye elektroniske låsesystemer er smarte og sikre

Foto: Getty Images
avatar

Kasper Skov-Mikkelsen

Direktør i SikkerhedsBranchen

Det er langt fra alle, som får noget ud af at installere en elektronisk lås i privathjemmet, men der er mange, hvor det kan være en smart løsning på et problem med forsvindende nøgler. Det kan være familier med børn, hvor nøgler til tider kan gå tabt og blive væk, og man vil sikre sig, at de forkerte personer ikke har fundet nøglen og fået adgang til hjemmet.

Brugervenlige låsesystemer

Elektroniske låse kan kobles på f.eks. fingeraftryk, en nøglechip eller telefonen, og så er de nemme at kode om selv uden at skulle have hjælp fra låsesmeden. Elektroniske låse er smarte – og så giver de faktisk også god sikkerhed, siger Kasper Skov-Mikkelsen, direktør i SikkerhedsBranchen. ”Elektroniske låse, der sættes uden på døren, klarer sig godt i tests og har vist, at de er sikre og kan modstå slag og andre forsøg på indbrud. Styrken af låsen er den samme, så elektronikken forbedrer ikke selve låsen, men den forringer den heller ikke. Til gengæld kan elektroniske låse være en hjælp til private hjem, hvor nøglerne ofte bliver væk, og man har brug for at omkode låsen,” siger Kasper Skov-Mikkelsen. 

Overkommelig pris

Elektroniske låse til virksomheder, hvor elektronikken og låsemotoren sidder inde i døren, har været på markedet i mange år, men de nyere elektroniske låse rettet mod især private hjem – eller eventuelt små virksomheder – kan sættes uden på dørens eksisterende lås. Man slipper altså for udskiftning af låsen. Det gør prisen mere overkommelig for den almindelige dansker. ”De indvendige, elektroniske løsninger sættes på den eksisterende låsevrider som et beslag, der indeholder en motor. Motoren drejer vrideren rundt og låser dermed døren op,” fortæller Kasper Skov-Mikkelsen.

Tryghed i overblik

De nyeste digital-teknologier gør det muligt at koble den elektroniske lås til f.eks. telefoner og apps. Det gør, at man skal have adgang til telefonen gennem adgangskode eller fingeraftryk for at kunne bruge app’en på telefonen. Det bliver altså på den måde en personlig nøgle, som ikke kan stjæles af andre. Samtidig kan man som forældre overvåge, hvornår den elektroniske lås bliver låst op. Det giver noget tryghed som husejer og forælder. 

Elektroniske låse er på vej frem

Mange danskere har allerede taget den nye digitale og elektroniske låseteknologi til sig, og er begyndt at anvende de smarte låsesystemer. ”Vi har ikke konkrete tal på det, men det er mit indtryk, at flere og flere danskere får installeret en elektronisk lås. Det bekræfter formanden for vores låseudvalg, der fortæller, at de installerer flere og flere af låsene. Så kunderne er blevet opmærksomme på, at der findes de her elektroniske låse,” siger Kasper Skov-Mikkelsen. 

Next article