Skip to main content
Home » Personlig pleje » Er du blevet tyndhåret? Klip det tynde hår hårdt og tæt
Tyndhåret?

Er du blevet tyndhåret? Klip det tynde hår hårdt og tæt

Foto: Pexels.com
avatar

Jesper Buch

Topstylist

Der er flere muligheder for at behandle og udskyde et hårtab og samtidig få de sidste små dun til at syne af mere, hvis du er blevet tyndhåret.

”Det er i den grad individuelt, hvad håret betyder for en mands selvtillid. For nogle sidder styrken i håret – for andre bliver håret ikke tillagt samme betydning. Jeg er selv skaldet. Kald det den moderne udgave af hentehår – simpelthen at rive det hele af.” Salonindehaver og topstylist Jesper Buch kan trøste mænd med hårtab.

Er det Trumps eget hår?

Der er nemlig forskellige løsninger til at få den tynde top til at se mindre forpjusket ud, uden at man behøver komme til at være en tro kopi af Donald Trump og hans noget særprægede hårmanke. ”Han ligner simpelthen en tegneseriefigur. Når jeg ser hans hår, får jeg et billede af et lidt lunkent 70’er pornomiljø på nethinden. Hans hår er blevet et morsomt varemærke – det har fået så bastant en dækning i pressen. Mit umiddelbare bud lyder på, at det er hans eget hår. Her er virkelig tale om det gode, gamle, gedigne hentehår. Han må have en rimelig dygtig frisør.”

Gå efter en kort frisure

Det vigtigste på vejen til at blive tynd i toppen er ifølge Jesper Buch at lægge ud med en hårdere og tættere klip. Så vil det hår, der er tilbage, virke af mere. ”Man skal endelig ikke lade det vokse længere. Det får hårtabet til at syne værre. En god klipning kan også have en vis psykologisk effekt. Manden føler, han passer på det hår, der er tilbage. Og så skal man være forsigtig med sin hovedbund. Det er vigtigt at tage fat i den – vaske og massere, så der kommer cirkulation i hovedbunden. Det kan udskyde hårtabet lidt.”

Hårtransplantation?

Endelig er der forskellige kure – og som den mest ekstreme løsning kan manden vælge hårtransplantation. Han kan f.eks. investere i nogle ampuller, der renser hovedbunden og som får nye hår til at vokse ud. Har hårtabet stor indvirkning på en mands selvtillid, er transplantation en god løsning. Generelt tror jeg ikke, at hårtab er så stort et problem for mænd, som det har været. Hvis trenden pludselig taler for mere og længere hår, kan nogle mænd få problemer og komme ud i en identitetskrise, men sådan er det ikke i dag. Det er langt mere tabubelagt, når kvinder taber håret.”

Next article