Home » Personlig pleje » Majbritt Saerens om skønhed: En kvinde er smuk når livsenergien flyder
Skønhed

Majbritt Saerens om skønhed: En kvinde er smuk når livsenergien flyder

Foto: Unsplash
avatar

Maibritt Saerens

Skuespiller

Det er først og fremmest det indre, skuespiller Maibritt Saerens, 48, fokuserer på, når hun tænker sundhed og skønhed. Hun vil gerne i gang med lidt fysisk træning, og så er hun meget bevidst omkring, hvad hun putter i munden. Det er dog tilladt at synde.

Skønhed er indre ro og tilstedeværelse

”Skønhed for mig ligger i selve livsenergien.” Skuespiller Maibritt Saerens, bruger ikke store summer på hudplejeprodukter fra kendte, internationale mærker for at bevare skønhed og udstråling. Hendes tese er enkel og klar: en kvindes skønhed kommer indefra og handler om indre ro, tilstedeværelse og en utæmmelig frihed i det indre kvindelige kombineret med et klart fokus på det indre mandlige. ”Jeg bruger kokosolie til mit ansigt, hår og min krop og finder det utrolig svært at hitte rundt i, hvad der er godt eller skidt blandt det kæmpe udbud af voldsomt dyre skønheds- og hudplejeprodukter. Jeg er simpelthen ikke god til det, fordi det ikke interesserer mig. Jeg er også typen, der glemmer at file negle. Skuespillerbranchen er jo snyd. Når jeg skal virke ud ad til, specielt i medierne, har jeg inden da siddet i et sminkerum ofte med en professionel person til selve forskønnelsen. Det er en del af gamet i vores branche. Hvis folk nogle gange siger til mig: ”Hvor er du smuk, så skraldgriner jeg.”

Friheden

Når Maibritt Saerens lægger sit fokus på livsenergien, opfatter hun den ikke som en udfarende energi omsat til kraftige bevægelser og hektisk tale. Livsenergi er for hende en indre strøm, et hvilende tilstedevær, som inkluderer flere områder i en person. Det handler langt fra om en krampagtig livsanstrengelse. Men om at skærpe den værenskvalitet, der forbinder os alle, og som i hendes øjne emmer af livsenergi. ”En person med stor livsenergi har som regel stor frihed. Med frihed mener jeg evnen til at kunne omsætte sig i livet. Ikke føle sig for hæmmet. Friheden skal strømme i sindet, talen, hjertet, følelserne, seksualiteten og endelig i de helt basale ting i livet som en sund økonomi og tag over hovedet. Er de ting på plads, vil livsenergien flyde.”

Hjertet

Det sværeste sted at få livsenergien til at flyde er – som Maibritt Saerens oplever det – i hjertet. ”Med hjertet oplever jeg, man skal gøre en ekstra indsats. Hverdagens tempo og barskhed giver ind imellem hjertet trange kår. Jeg forsøger at arbejde med indre hjerteøvelser og meditation. Når en kvinde mestrer at få livsenergien til at flyde lidt mere frit, bliver hun et smukt menneske. Hendes tilstedeværelse udstråler en helt speciel karisma. Den del af livet har jeg fokus på, og det gør mig meget glad.”

Mindre fysisk træning efter børn

På det mere jordnære plan erkender hun, at der i øjeblikket ikke bliver brugt tid på fysisk træning. Det gjorde der til gengæld, inden hun fik sine tvillinger, Annabelle og Roberto, der blev født i november 2010. ”Inden jeg fik mine børn, trænede jeg så meget, at jeg havde en røv, folk blev bange for. Jeg vil gerne lidt i gang igen. Fysisk træning er jo også en stor del af livsenergien. Til gengæld tænker jeg rigtig meget over, hvad jeg putter i munden. Jeg juicer grønne drikke hver morgen, f.eks. af grønkål, og så spiser jeg og min familie økologisk, ingen mælkeprodukter og minimalt kød og sukker.

Man skal have lov til at synde

Men selvfølgelig skal man have lov til at synde. Ellers bliver det hele for rigidt. Jeg elsker god is, bare den ikke er for sød, og så nyder jeg en god kage. Jeg ryger ikke og drikker meget lidt. Jeg kan sagtens fyre den af uden alkohol. ”Maibritt Saerens vender tilbage til det, der i øjeblikket optager hende meget, nemlig personlig tilstedevær bl.a. i kommunikationen. ”Jeg underviser erhvervslivet og politikere i at brænde igennem og blive mere nærværende i deres kommunikation. Virksomhederne skriger i dag på medarbejdere med personlig gennemslagskraft – medarbejdere som kan kommunikere med effekt. Vi er skræmmende ubevidste på hele det nonverbale område.”

Skeletterne ud af skabet

Også hverdagens mange små uafsluttede dramaer optager Maibritt Saerens. ”Følelser og konflikter dræner livsenergien. Derfor er det så vigtigt for mig at få skeletterne ud af skabet. Emotioner er besværlige. At være sammen med andre mennesker er besværligt. Hele vores verden bygger på det emotionelle. Men jeg øver mig virkelig på – i min lille verden – ikke at have for mange uafsluttede møder bl.a. med min mand og mine børn. Det dræner alles livsenergi. Det er så afslørende, hvad der sker med børnene, når min kæreste og jeg rydder op i en konflikt og får livsenergien til at strømme mellem os .”

Next article