Home » Privatøkonomi » 5 hurtige tips når du skal købe ny bil
Bilkøb

5 hurtige tips når du skal købe ny bil

MIkkel Thomsager i gammel klassisk bil
MIkkel Thomsager i gammel klassisk bil
Foto: Privat
avatar

Mikkel Thomsager

Chefredaktør på Bilmagasinet

Det er en stor beslutning at vælge ny bil. Her er 5 hurtige overvejelser fra Mikkel Thomsager, Chefredaktør på Bilmagasinet, du bør gøre dig, før du vælger bil.

Find et realistisk prisniveau

Find den priskategori, som du vil eller kan betale for en ny bil. Det er fint at drømme om en dyr sportsvogn, men det får de fleste ikke en ny bil af. Undersøg hvilke bilmærker, som er realistiske for dig at kigge nærmere på.

Hvad er dit behov

Identificér dine konkrete behov til din nye bil. Skal der være plads til barnevognen eller dine lange ben, hvilke køreegenskaber interesser dig, eller ligger du mere vægt på design og komfort.

Søg information

Når du har identificeret dine behov og kender din maksimale pris, skal du søge informationer om dine muligheder. Brug internettet, spørg venner og bekendte og læs bilbladene. Kig også på de norminerede til Året Bil i Danmark. De vil typisk besidde mange gode egenskaber.

Prøv bilen

Husk det er, når du kører i bilen, at du kan mærke om bilen har de køreegenskaber, som du værdsætter. Tag barnevognen med ud i forretningen, hvis du vil være sikker på, at den kan være i baggerummet.

Hold begge ben på jorden

Det er let at blive begejstret for ekstra udstyr, en fancy farve eller nye højtalere, som du måske ikke har brug for. Det er derfor klogt at invitere en ven med på prøveturen, så du kan holde begge dine ben på jorden. 

Next article