Home » Privatøkonomi » Undgå at løbe tør for penge som pensionist
Pension

Undgå at løbe tør for penge som pensionist

Ældre stilfuld kvinde i bus
Ældre stilfuld kvinde i bus
Foto: Unsplash.com

Der findes en nem måde at vurdere, hvad du har til rådighed, når du går på pension, og om du bør betale mere eller mindre.

Det er langt fra alle, der ved, hvor meget de kan forvente at få udbetalt, når de engang trækker sig fra arbejdsmarkedet. Det er ærgerligt, for det kræver ikke meget at skabe sig et overblik, så man kan sikre sig den udbetaling, man ønsker, siger Karen Leth Jensen, chefkonsulent hos brancheorganisationen Forsikring & Pension.

”Det vigtigste er, at man begynder at interessere sig for sin pension i tide. På den måde er det muligt at påvirke opsparingen, så man sikrer den ønskede levestandard som pensionist. Selvom det kan virke uoverskueligt at få styr på alle de pensionsordninger, som man har indbetalt til i løbet af sit liv, så er det faktisk ret nemt,” siger Karen Leth Jensen.

Overblik på PensionsInfo.dk

På hjemmesiden PensionsInfo.dk kan du logge ind med dit nem-id og se, hvor meget du i øjeblikket har sparet sammen. Hjemmesiden samler dine oplysninger sammen fra de pensionskasser og banker, som du har indbetalt til gennem dit liv, og lader dig også vide, hvor meget du i øjeblikket indbetaler. Samtidig fortæller PensionsInfo.dk dig også, hvor meget du vil have til rådighed, om året som pensionist, hvis du fortsætter med at indbetale, som du gør.

Du kan selv påvirke beregningerne ved at ændre på den alder, du forventer at have, når du går på pension, og så laver siden beregninger ud fra det. Den kan også fortælle dig, hvem du har sat til at få pengene, hvis du skulle dø.

Friværdi og personlig opsparing

PensionsInfo.dk kigger dog ikke på din friværdi i ejendom og personlige opsparinger. ”Den kapital, du har investeret i hus, aktier og andre værdigenstande, tager hjemmesiden ikke med. Så du skal selv beregne, hvor meget du har af værdi andre steder, og derfra overveje om du vil regne det med i dine pensionsudbetalinger,” siger Karen Leth Jensen.

Råd om pension

På Forsikring & Pensions hjemmeside kan man læse mere om, hvornår det er en god idé at kigge på sin pensionsopsparing. Det bør du f.eks. gøre, hvis du gifter dig, får børn, bliver skilt eller flytter sammen med nogen. På hjemmesiden www.faktaompension. dk kan man få et overblik over pensionskasserne og pensionsselskaber i Danmark, og hvad de giver af afkast. Undgå at løbe tør for penge som pensionist.

Next article