Home » Dansk sommer » Festivalguide 2022
festival

Festivalguide 2022

Skagen Festival. Foto: Jacob Dinesen

Har du lyst til at tage på festival i den nærmeste fremtid, men har du ingen idé om, hvilken du skal gå efter? Frygt ej; her har vi samlet en masse festivaler, du skal tjekke ud!

Foto: Helle Arensbak

Tønder Festival

Tønder Festival er en af Nordeuropas største og vigtigste festivaler for folk- og rootsmusik og har eksisteret siden 1975. Det er en ægte festival med sjæl, atmosfære og autentisk ”handmade music“ – folk, blues, country, americana med mere – med internationale topnavne. Her kan du opleve musik, du ikke møder på andre danske sommerfestivaler, og med festivalens mange scener er du helt tæt på musikken. Tønder Festival 2022 finder sted 25. – 28. august. På plakaten er blandt andre: The Mavericks, Madrugaga, Keb’ Mo’, Skerryvore, Cara Dillon, Katie Pruitt, The Ballroom Thieves, Siobhan Miller, Saint Sister, Cedric Burnside og Lars Lilholt Band.

Foto: Mathias Bak Larsen

AiaSound

Kom på hele Københavns festival

Dans under åben himmel og skab unikke minder under Københavns sommersol, når AiaSound Festivalløber af stablen den 11.-13. august på Tiøren.

Oplev et skarpt line-up med nogle af de største danske og internationale artister i AiaSounds eventyrlige univers af festival eufori og dragende lysskulpturer. Glæd dig til at opleve artister som Tiësto, Tyga, Steve Aoki, Becky Hill, Tobias Rahim og mange flere. Med 21live performances, 20.000+ festivalgæster og gastronomi fra øverste hylde, sikrer vi dig en uforglemmelig festivaloplevelse i hjertet af København.

Foto: Esbjerg Kommune

The Tall Ships Races Esbjerg

Europas største maritime gratis familiebegivenhed gæster Esbjerg i uge 27. 

The Tall Ships Races er en kapsejlads for traditionelle skibe, og der er rig mulighed for at opleve de flotte skibe langs kajen. Skibene inviterer ombord til åbent skib på udvalgte tidspunkter fra 7.-10. juli. 

Glæd dig til masser af underholdning. På havnen spiller Gnags, Folkeklubben og Sømændene m.fl. Gå ikke glip af den festlige crew parade, som snor sig gennem byen fredag. Lørdag aften byder på et spektakulært fyrværkeri, hvor de flotte skibe fungerer som en imponerende baggrund. 

Foto: Jacob Dinesen

Skagen Festival

Skagen Festival er Danmarks ældste musikfestival, som i år bliver afviklet for 50. gang. Igennem årene har Skagen Festival været i konstant udvikling, og det gør festivalen populær blandt både danske og udenlandske gæster.

I 2022 præsenterer Skagen Festival et flot jubilæumsprogram, som lægger op til, at festivalen i år bliver en ganske særlig oplevelse.

Tag til toppen af Danmark fra den 30. juni til den 3. juli og oplev navne som Lars Lilholt Band, Folkeklubben, Toby Beard, Souvenirs, Tobacco og JP & the Seeger Session Band.

Next article