Home » Dansk sommer » ’Frihed’ er temaet, når Copenhagen Pride vender tilbage i august
Sponsored

Den 13. til 21. august bliver København endnu engang indhyllet i regnbuer og lyser op for LGBTI+ rettigheder i Danmark og resten af verden, når Copenhagen Pride vender tilbage for fuld kraft med temaet ’frihed’. 

Under Pride Week bliver Rådhuspladsen forvandlet til et inkluderende og imødekommende område med madboder, barer, to områder til optrædener og – den 19. og 20. august – en scene til Drag Night og Pride Night koncerten. Lørdag den 20. august vender Copenhagen Pride Paraden tilbage med start foran Frederiksberg Rådhus, hvorfra den vil fortsætte via Pile Allé, Frederiksberg Allé og Vesterbrogade til Rådhuspladsen i København. 

Menneskerettighedsprogrammet

Selvom coronapandemien tvang arrangørerne til at ændre deres planer for WorldPride i 2021, siger de nu, at de har beholdt nogle af de elementer, der fungerede godt, såsom en nytænkt brug af Rådhuspladsen. Menneskerettighedsprogrammet kommer til at have mere end 50 debatter og samtaler i Regnbueteltet på Regnbuepladsen, på Vartov og på Københavns Rådhus. 

Foto: Jessica van der Boor

Programmer for regnbuefamilier

Et bredt Kulturprogram kommer til at inkludere mange af de københavnske kulturinstitutioner, som havde events under WorldPride, og i år kan du også opleve særlige programmer for regnbuefamilier og for unge. Det fulde program bliver offentliggjort i starten af juli. 

Hovedpartnere fra forretningsverdenen er Netto, Somersby, Flügger, hummel, Nordic Choice Hotels og 7-Eleven, mens mange mindre københavnske brands også viser deres støtte. Copenhagen Pride-støttearmbåndet bliver sat til salg landet over i 7-Eleven og Matas næste måned. 

Foto: Per Morten Abrahamsen

Dybde og diversitet

Lars Henriksen, politisk forperson for Copenhagen Pride siger: 

”Mens vi udvikler os som mennesker, og som fællesskab, så udvikler Pride sig også, og vi er enormt stolte over den dybde og diversitet, der er at finde i årets program. Uanset om vi markerer friheden til at leve åbent i Danmark eller den frihed som kæmpes for af modige folk i Ukraine, Syrien og Yemen, eller den frihed vi ønsker for de LGBTI+ personer, som bor i et af de mere end 70 lande, hvor homoseksualitet er ulovligt, så giver dette tema alle mulighed for at bruge Copenhagen Pride som platform til at vise, hvad frihed betyder for dem – om det er en frihed de har, eller en frihed de ønsker.”

Copenhagen Pride Week 2022 finder sted den 13.-21. august i København. Læs mere på www.copenhagenpride.dk. 

Next article