Skip to main content
Home » Dansk sommer » Velkommen til sommeren i Fjord Norge
Sponsored

Fjord Norge: Majestætiske fjorde, mægtige gletsjere og charmerende fjordbyer. Er det her, din ferie går hen i år? Uanset om du har været her før eller kommer for første gang, har vores region masser at byde på. UNESCO-fjordene Geirangerfjorden og Nærøyfjorden er selvskrevne, men der er også mange andre steder, hvor du kan få den unikke fjordoplevelse – blot med færre mennesker. 

Foto: Fjord Norway

Vores nationale turistruter er et fantastisk udgangspunkt for at lære regionen nærmere at kende. Her i Fjord Norge har vi hele ti af dem, og både langs med og i nærheden af disse ruter finder du mange af vores største attraktioner, såsom VøringsfossenPreikestolenAtlanterhavsvegen og Trollstigen, men der er mange omveje du kan tage og dermed udforske både fjord og bjerg. 

Langs turistruterne finder du også mange kendte udsigtspunkter og spændende arkitektur, der er et stop værd, for eksempel i Ryfylke: Udsigtspunktet ved Høllesli giver dig en storslået udsigt over Lysefjorden, og bygningerne i Allmannajuvet er lavet i en industriel byggetradition i stil med de zinkminer der engang var i drift der. 

Foto: Fjord Norway

Glem ikke kysten

Langs kysten finder du mange perler, som for eksempel Karmøy udenfor Haugesund – med en af Norges bedste strande, Solund – et paradis for padlere, Selje i Nordfjord – Norges første pilgrimssted, eller det smukke Ålesund med sin jugendstilarkitektur og en beliggenhed tæt på Sunnmørsalpene. Kommer du med båd? Så finder du mange gode gæstehavne langs vores kyst. For eksempel i Sunnhordland eller Fjordkysten.

Foto: Fjord Norway

Gondoler og skylift

Fjordene er et eldorado for aktive oplevelser. Voss er den ubestridte ekstremsportshovedstad i Norge, men skulle du ikke høre til de mest ekstreme, har Voss alligevel meget at byde på. Rafting, cykling, vandring eller klatring med familien? Tag gondolen fra centrum til toppen af Hanguren: Et godt udgangspunkt for hyggelige bjergvandringer. 

Foto: Fjord Norway

Gondolen i Voss er ikke den eneste i i regionen: Loen Skylift tager dig fra fjord til fjeld på bare 5 minutter, og Romsdalsgondolen, en ny attraktion i Åndalsnes, giver dig en spektakulær udsigt over det vilde landskab. I Bergen kan du tage Ulriksbanen og nyde et fantastisk måltid på Skyskraperen Restaurant.  

Museum og stavkirker

Det er ikke underligt at mange kunstnere er blevet inspireret af det storladne vestnorske landskab. I Bergen kan du besøge kunstmuseet KODEs samlinger og komponisthjem – blandt andet Edvard Griegs hjem, Troldhaugen, og i Sunnfjord må du endelig ikke gå glip af Astruptunet, som var kunstneren Nikolai Astrups hjem i 15 år. 

De mange stavkirker i regionen står der endnu som et vidnesbyrd om kristendommens indtog i Norge. 

Foto: Fjord Norway

Madoplevelser i Vestnorge

Benyt lejligheden til også at smage på Fjord Norge! Valldal er kendt for sine fantastiske jordbær, og i Hardanger og omkring Sognefjorden må du afgjort smage områdets cider. En ny og anderledes oplevelse kunne være en cider-safari i Hardanger, hvor du både kan tage på krydstogt på fjorden, gårdbesøg og ikke mindst cidersmagning! 

Foto: Fjord Norway

Retter med får og lam er typisk vestnorske, men på Nordmøre må du ikke snyde dig selv for den lokale specialitet: Klipfisk. Repræsentanter for haute cuisine finder du blandt andet i Stavanger og Bergen, hvor der er flere restauranter der har fået tildelt de eftertragtede Michelin-stjerner. 

I Sunnhordland finder du Bekkjarvik Gjestgiveri. Kokkene her er ikke blot brødre, men også prisvindere: Ørjan vandt guld i Bocuse d’Or i Lyon i 2015, mens hans bror Arnt blev kåret til Årets Kok i 2014. Mange af de øvrige hoteller og restauranter i regionen er stolte af, at kunne tilbyde retter med lokalproducerede råvarer, så det er bare at glæde sig! Fjord Norge venter på dig. Kommer du? 

Tekst: Fjord Norge

Next article