Home » Ferie » Ferie på Fyn: Hop fra ø til ø i det Sydfynske øhav
Det sydfynske øhav

Ferie på Fyn: Hop fra ø til ø i det Sydfynske øhav

En ferie i Det Sydfynske Øhav giver masser af muligheder for at være aktiv ved bl.a. at cykle, vandre, fiske eller ro kajak. Begynd turen i smukke Svendborg og besøg derefter de forskellige øers små byer.

Det Sydfynske Øhav er en enestående destination i Danmark – et område med 55 øer og holme, som rummer de smukkeste naturlandskaber, et stort udbud af kultur og små dybt charmerende byer med hver deres særpræg. Desuden er øhavet også hjemsted for mange ynglende fugle. Her er det muligt at holde en aktiv ferie næsten uanset dine interesser.

Vandring på de fynske øer

Kan du lide at vandre, finder du her Danmarks længste vandresti, Øhavsstien, der går fra Søby på Ærø over Langeland til Svendborg, forbi Fåborg for endelig at slutte i Falsled. Den er 220 km. lang og snor sig gennem et varieret landskab. Fra det meste af stien har man et skønt kig til øhavet. Dagsetapens længde kan du selvfølgelig selv vælge efter lyst og kondition, og vil du overnatte undervejs, er det muligt at booke et shelter eller du kan slå dit telt op på en af de mange teltpladser.

Sydfyn rundt på cykel

Sydfyn og de tilliggende øer er også ideelle steder for en cykelferie. Der er mange afmærkede cykelruter – både krævende og mere bløde. Lystfiskeren kan også få sin drøm opfyldt på Sydfyn. De fleste steder omkring det fynske øhav er der f.eks. rigtig gode chancer for at fange den ædleste af de danske fisk – havørreden. Området er ligeledes ideelt for sejlads, uanset om man vælger en havkajak eller sejlbåden. Det er en oplevelse i sig selv at sejle fra holm til holm eller fra ø til ø. Kajakhavne og kajakvogne står til rådighed flere steder for roerne rundt om i øhavet.

Livet uden stress

Sydfyn lægger desuden op til det gode liv, afslapning og forkælelse. Til en ferie, hvor tempoet bliver sat helt ned i gear, hvor man nyder at slentre rundt i de små byer og eventuelt købe nogle af de gode lokale varer, på et af de mange markeder. Svendborg er udnævnt til Danmarks første Cittaslow-by og repræsenterer med den titel hele den sydfynske livsfilosofi: kvalitet i livet uden stress, kvalitet i lokale produkter, dynamik i et roligt tempo, et godt sted at bo, et godt sted at besøge.

Ærøs charme

Allerede inden færgen lægger til, vil du opdage, at Ærø har uendelig meget at byde på, når der skal holdes ferie. Landskabet er kuperet, og der er bakker nok til at give enhver cyklist tilstrækkeligt med udfordringer. Kystlinjen veksler mellem børnevenlige sandstrande, klitter og høje klinter, som falder lodret ned mod havet. Byerne er vidt forskellige. Travle Marstal med liv på havnen, romantiske Ærøskøbing, hvor man flytter sig 100 år tilbage i tid og charmerende Søby med øens største arbejdsplads, Søby Værft.

Uanset hvor du vælger at slå dig ned, er der garanti for udsigter, fred og idyl. Og så er Det Sydfynske Øhav værd at besøge på alle årstider.

Next article