Skip to main content
Home » Ferie » Københavns charmerende lillebror hedder Malmø
Byferie

Københavns charmerende lillebror hedder Malmø

Stadigt flere spærrer øjnene op for Malmøs mange muligheder. Den svenske by ligger blot en kort, men smuk togtur væk.

Antallet af danskere, der besøger Malmø, stiger år for år. Flere og flere opdager, at der er noget om snakken, når Malmø kaldes for ’Københavns smukke baghave’ eller ’Københavns trendy lillebror – bare mere charmerende og vovet’. Malmø er mere trendy, end du tror… ”Malmø byder på mange muligheder på éndagstur, weekendtur eller endnu mere. Og som valutakursen er lige nu, har man som dansker en god mulighed for at lave gode ’deals’, f.eks. på en af Michelin-restauranterne eller i de fine designbutikker,” siger Eva Eilstrup, PR-ansvarlig i Malmö Turism. Størstedelen af Malmøs turister er dog stadig svenskere. ”De fleste svenskere kommer for at tage til et show eller en udstilling og spise godt inden. Malmø har generelt tiltrækningskraft som en storby: Man kommer for at spise godt, hygge sig i en park, shoppe og opleve noget kulturelt,” siger Eva Eilstrup.

Kunst, natur, shopping, mad og drikke

Malmø har museer og koncertarenaer, der tiltrækker internationale topnavne. På musikfronten er Malmö Live det nyeste med optimal akustik og med alle genrer på plakaten – klassisk, heavy metal, verdensmusik mv. Når det kommer til shopping er der et væld af fine tøjbutikker, vintage og designbutikker med interiør i skandinavisk stil. Byens Michelin-restauranter spænder vidt, fra det eksperimenterende til traditionelle skånske retter med et tvist og lavet på lokale sæsonråvarer. ”Herudover er der et stort, billigere mellemlag med afslappet, uprætentiøs ’dining’, et kæmpe udvalg af ’street food’ og ’world cuisine’ samt et nyt ’food court’ Malmö Saluhall med mange gode frokoststeder, og til hvis man vil have lidt lækkert med hjem,” siger Eva Eilstrup. Mad fra ’food court’ kan også nydes i et af Malmøs mange grønne åndehuller. Byen er kendt som ’parkernes by’. ”Der er rigtig fine picnic-muligheder i byens mange parker. Og er man til natur og udeliv, er en tur i kanalerne en oplagt mulighed, enten i sightseeing-både eller f.eks. i kajak,” siger Eva Eilstrup.

Bæredygtig turisme er fremtiden

Rækker nysgerrigheden og interessen for naturen endnu længere, til klima, miljø og et bæredygtigt liv, bør man tage til Västre Hamnen. ”Västre Hamnen er et øko-område ud mod havet og foregangsområde i forhold til ’sustainable living’. Det er bare et dejligt sted, bl.a. fordi det er tæt ved havet, men også fordi det er her, de lokale hænger ud ved stranden og det gamle badehus Ental,” siger Eva Eilstrup. Det bæredygtige liv og grøn turisme er en voksende tendens, og Malmø har taget satsningen som bæredygtig turistby til sig. ”Vi arbejder rigtig meget på at være en bæredygtig destination, og vi er netop som det første turistkontor i Sverige blevet ISO-bæredygtigheds-certificeret,” siger Eva Eilstrup.

Next article