Home » Ferie » Lasses guide til Købehavn: Sommerferie i hovedstaden
Ferie i København

Lasses guide til Købehavn: Sommerferie i hovedstaden

avatar

Lasse Skjønning

Grundlægger af GRØD

Lasse Skjønning elsker grød – og København. Og når det er tid til at slippe grydeskeen og holde en velfortjent sommerferie, gør han det helst herhjemme. Og gerne i København.

60% af alle danskere foretrækker at holde ferie herhjemme. Det gælder også for grundlæggeren af GRØD, Lasse Skjønning. I følge ham er Danmark – og ikke mindst København – et af de bedste steder, at nyde sommerferien. Og det er der en særlig grund til:

København kan noget særligt

”København kan noget ganske særligt, sammenlignet med andre steder i verden,” fortæller Lasse og fortsætter: ”København har gennem de seneste 10 år udviklet sig helt vildt med en madscene, der nærmest er eksploderet med det nordiske køkkens fokus på lokale råvarer, kvalitet og sæson som omdrejningspunkt. Det har været med til at sætte København på verdenskortet. ”Der er dog også andre ting, der gør København til noget særligt: ”Vi cykler meget, vi sender vores 16-årige børn på festival med vildt fremmede og er generelt et tillidsfuldt folk. Det påvirker vores kultur og måde at være på. Så København er lige så meget en stemning og en følelse.”

Vær nysgerrig og åben

Som feriegæst i eget land, er det ifølge Lasse en god idé at forberede sig – nøjagtig som når turen går til mere eksotiske verdensdele. Men det vigtigste er at være nysgerrig og opsøgende: ”Vi danskere har en tendens til at passe os selv. Til gengæld er vi venlige og imødekommende, hvis vi bliver spurgt om vej eller til råds. Så hold dig ikke tilbage med at spørge løs. Måske kan de lokale guide til spændende oplevelser og ukendte områder.”

Han anbefaler samtidig, at man oplever byen til fods eller på cykel: ”Byen er ikke større, end at man kan nå vidt omkring på kort tid. Start på Vesterbro, der rummer både det hippe og det hårde byliv. Gå en tur gennem Kødbyen og over Bryggebroen til Islands Brygge. Herfra videre til det nye madmarked på Refshaleøen og retur ad den nye Inderhavnsbro til Nyhavn og København K, der tårner sig op med smukke, gamle bygninger. Slå et smut omkring det pulserende Nørreport, videre over Dronning Louises Bro og ud ad Nørrebrogade mod det urbane Nordvest.”

Se det hele – eller se det nye

Skal man kun opleve ét område i København, peger Lasse mod Refshaleøen: ”Der sker sindssygt meget derude for tiden. Her er både monumentale industribygninger og hyggelige husbåde. Her er kultur og natur side om side, og så spiser man godt – uanset om man er til Michelin-stjerner eller street food.”

Så der venter masser af oplevelser i hovedstadsområdet! Lasse selv holder også sommerferie herhjemme, hvor han blandt andet tager gryderne med på ”festivalturne” og serverer GRØD på Roskilde Festival, Heartland og Musik i Lejet.

Next article