Home » Ferie » Ferie i Nordsjælland byder på både kulturarv og ’den danske Riviera’
Ferie i Nordsjælland

Ferie i Nordsjælland byder på både kulturarv og ’den danske Riviera’

Man får rige muligheder for afslapning og aktiviteter, strandliv og shopping, kultur og natur i Kongernes Nordsjælland.

Nordsjælland er kendt for sit gennemtænkte og sammenhængende oplevelsesudbud, der er let tilgængeligt. Med sloganet ’sammen kan vi mere’ er ferie i Nordsjælland blevet en moderne og kreativ oplevelsesdestination, hvor den historiske kulturarv og nationalparken Kongernes Nordsjælland bliver anvendt åbent og kreativt. Virksomheder, attraktioner og kommuner har i fællesskab udviklet rammer og vision for turismevækst. ”Vi har lige dele muligheder for afslapning og aktiviteter. Ud over at være del af ’den danske kulturarv’ har vi en helt unik kyststrækning – ’den danske Riviera’ – med dejlige badestrande og mange hyggelige badebyer.

5 kommuner i Nordsjælland

Nordsjælland udgøres af fem kommuner, men vi gør meget ud af at tænke på tværs af kommunegrænser, for det er den enkelte turist jo ligeglad med, og det udvider mulighederne,” siger Annette Sørensen, direktør i VisitNordsjælland, og tilføjer: ”Nordsjælland er populær, bl.a. fordi det ligger tæt på København, så man også kan komme til de store oplevelser der, men også fordi Nordsjælland i sig selv byder på fantastiske attraktioner, store oplevelser, events, museer, historie, slotte og gode shoppingmuligheder.”

Svenskerne og hyggen

Shopping er en af hovedattraktionerne for de svenske turister, der ellers særlig godt kan lide hyggen. ”De synes, vi er mere rolige, og de kommer for mad og drikke lavet af lokale råvarer og nyder gåturene rundt i byernes små hyggelige stengader. Det er eksotisk for dem, selv om de bor lige ovre på den anden side af vandet. Vi har en del en-dags-gæster, men vi vil gerne have flere herover også at overnatte og opdage attraktionerne og oplevelserne i hele vores område. Kyststrækningen – Den danske Riviera – har stor tiltrækningskraft, og mange kommer jo også over og bor i sommerhuse i længere tid,” siger Annette Sørensen. I Kongernes Nordsjælland er outdoor, ’det for børn’, madoplevelser, naturoplevelser, kunst og kultur samt velvære fokusområderne.

Oplevelser i børnehøjde

At være attraktiv for børnefamilier er en væsentlig del af målsætningen og visionen. ”I arbejdet med deres tilbud har vores attraktioner mere og mere fokus på børnefamilier, da vi jo har mange sommerhuse med hele familier fra Tyskland, Holland og Sverige – samt naturligvis også danske familier. Ellers er rigtig mange af vores turister voksne par uden børn, både unge og midaldrende. Men børnefamilierne har virkeligt også fået øje på os, og vi på dem,” siger Annette Sørensen. Uanset alder har man i Nordsjælland en enestående chance for at træde i kongernes fodspor og gøre som dem: Både slappe af og være aktiv på samme ferie. ”Nordsjælland var kongernes sommerresidens. Det var her de kom for at slappe af, gå på jagt og nyde de lokale råvarer,” som Annette Sørensen påpeger.

Next article