Home » Forårsklar » Camping er ikke længere fællesbad og gasblus
Camping

Camping er ikke længere fællesbad og gasblus

Mere end hver 6. dansker forventes at tilbringe sommeren i en hytte eller på en campingplads. Ferieformen henvender sig nemlig både til naturelskeren og livsnyderen.

Billedet af en nedslidt campingplads, med sørgelige fællesbade og dårlige faciliteter er endegyldigt dødt. Det fortæller Anne-Vibeke Isaksen, der er mediechef i Dansk Camping Union.”Rigtig mange har den her fordom om, at camping er en meget primitiv ferieform, og at campingpladsernes badeforhold er, som vi husker dem fra gymnastikundervisningen i folkeskolen. Sådan er det imidlertid slet ikke i dag. Tværtimod er de danske campingpladser blandt Europas bedste. De tilbyder stort set alle sammen de såkaldte familiebade, der er ”private” badeværelser, hvor man kan låse døren bag sig”, siger hun.

Speciel atmosfære

Som med mange andre ferieformer, er det i dag fuldkommen et spørgsmål om temperament. Vil man det primitive med rygsækoppakning, telt og gaskøkken kan det lade sig give sig. Mens de der foretrækker autocamper med parabol, PlayStation og mikroovn også kan finde glæde i camping. ”Camping henvender sig til så mange forskellige mennesker, fordi det netop er så alsidig en ferieform. Der er direktøren, der kommer i sin Audi og bare gerne vil tilbringe tid i naturen. Der er børnefamilien, der vil væk fra det daglige trummerum, og ud at møde nye mennesker. Det er derfor atmosfæren på campingpladserne er så speciel. Folk vil gerne komme hinanden ved. Børnene falder lynhurtigt i leg på tværs af køn, alder og herkomst”, siger hun.

Kom godt i gang

Hvis man selv har fået lyst til at begive sig ud i campinguniverset, er det bare med at spørge sig omkring. Omkring én million danskere tager regelmæssigt på camping, og derfor bør alle have mindst én i sit netværk, der er campist, siger Anne-Vibeke Isaksen. ”Campingferier er uden sammenligning den ferieform, som flest danskere foretrækker, hvis de skal holde ferie inden for landets grænser. Derfor er det helt oplagt at søge råd og vejledning hos dem først. Måske endda tage ud at besøge vedkommende på campingpladsen over sommeren, så man kan få en smagsprøve på ferieformen”, siger hun.

Lej på stedet

Der er heller ingen grund til at rende ud og spendere tusindvis af kroner på telt, campingvogn og andet udstyr, før man føler sig overbevist om, at man er bidt af campinglivet, mener Anne Vibeke-Isaksen. ”På rigtig mange pladser og feriecentre er der telte og vogne, man kan leje sig ind i. Man kan altså sagtens være campist for en sommer, uden at skulle ud at investere. Et par uger skulle være mere end rigeligt til at finde ud af, om man bryder sig om den samhørighed og enkelthed der kendetegner camping, eller om man foretrækker den klassiske charterferie”.

Next article