Home » Ferie » Ferieinspiration: 5 oplevelser i København
Oplev København

Ferieinspiration: 5 oplevelser i København

Det cool og kreative Vesterbro, det skæve Christiania, det grønne Frederiksberg, storbylivet i Indre By og alt det andet. Oplevelser i København er mange og favner bredt. Her har vi samlet en håndfuld

På cykel gennem byen

Cyklen er københavnernes foretrukne transportmiddel og også en oplagt for enhver besøgende i byen. Udover de hvide bycykler er der massevis af cykeludlejere samt nye koncepter som de orange Donkey Republic-cykler, som kan lejes og låses med en simpel app. Har du ikke mod på den tohjulede, er der masser af oplevelser i gåafstand samt et metronet, der gør det nemt for enhver at komme rundt.

Oplev København fra vandsiden –  eventuelt også med ’egen’ båd

Bybilledet præges også af liv langs og på Københavns kanaler og havnebade. Hop ombord i en af de mange udlejningsbåde som et alternativ til kanalrundfarterne, hvis du hellere vil være kaptajn på egen båd. Helt i tråd med Københavns grønne profil er der også kommet nye muligheder med bæredygtige både drevet af grøn energi. På den måde kommer du nemt omkring i havneområdet forbi nye arkitektoniske perler som Cirkelbroen og Den Sorte Diamant, forbi historiske bygninger som Christiansborg, Børsen og Holmens Kirke, og gennem de idylliske kanaler på Christianshavn. Vil du endnu tættere på det våde element, er Københavns havnebade en oplagt mulighed for at hoppe i det rene havnevand.

Tag på arkitekturtur

Både ny og gammel arkitektur i international topklasse er en del af det københavnske bybillede, som verdenskendte navne som Arne Jacobsen og nu Bjarke Ingels har sat deres præg på. Sidstnævnte med perler som Superkilen, VM-husene, Bjerget, 8-tallet og Islands Brygge Havnebad. Tag f.eks. med Dansk Arkitektur Center eller en af de mange andre udbydere af arkitekturture med forskellige temaer som de nye højhuse, havnen eller Carlsberg Byen. BeCopenhagen laver desuden guidede cykelture anført af en arkitekt, som fortæller om byudvikling og Københavns historie fra et arkitektonisk perspektiv.

En gastronomisk sværvægter med noget for enhver smag og pengepung

Anført af noma har København gennemgået en mundvandsfremkaldende gastronomisk udvikling til en by med masser af store spiseoplevelser, uanset om man er til det nynordiske eller ej. Med 15 Michelin-restauranter er der nok at vælge imellem på øverste hylde. Men København er fyldt med gode restauranter i alle prisklasser. F.eks. Cofocos vidt forskellige restauranter med menuer omkring 350 kr. Og er du til det helt afslappede, så tag på en gastronomisk rejse jorden rundt på madmarkederne på Papirøen, Kødbyen. Westmarket eller Teglværket, som er seneste skud på stammen.  

Det Kongelige København

For royalisterne og alle andre er der også nok oplevelser af vælge i mellem i Kongehusets hjemby. Oplev Danmarkshistorien udfolde sig i Kongerigets kerne, Christiansborg. Se De Kongelige Repræsentationslokaler, Riddersalen og den imponerende udsigt oppe fra tårnet. Og vil du derefter endnu tættere på Kongefamilien, ligger Amalienborg inden for gåafstand. Her kan du hver dag kl. 12.00 fra forreste parket opleve Livgardens Vagtskifte på slotspladsen.

Next article