Home » Ferie » Regnvejr i sommerferien?Giv hele familien udfordrende oplevelser
Ferieinspiration

Regnvejr i sommerferien?Giv hele familien udfordrende oplevelser

Tag børnene med på voksenudstillinger, lær dem om gamle dage, lad dem være kreative og byd dem på fremmed mad, når der skal ske noget særligt en regnvejrsdag i sommerferien.

Det er sommerferie og regnen siler ned. Hvad skal børnefamilien give sig til? Står det til direktør Caroline Meldgaard, Børn i Byen.dk, er her tale om den perfekte anledning til at udfordre sig selv. Og det gælder såvel voksne som børn. ”I ferien er der både tid og overskud til at prøve noget nyt. Som voksen kan man gå lidt mere ind i oplevelsen, bruge sig selv på en anden måde end i den travle hverdag – simpelthen investere større energi. Og så vil jeg foreslå, at man vælger oplevelser, hele familien kan blive inspireret af, så de kan fortsætte hjemme i form af f.eks. leg, bøger og film. På den måde har man glæde af de enkelte oplevelser i mange dage. Jeg vil ikke anbefale, at forældre booker kalenderen helt ud fra 9 -18 hver dag.”

Træd uden for børneuniverset

Undlad kun at tænke i børnekategorier, når familien skal vælge dagens aktivitet. Sådan lyder det enkle råd fra Caroline Meldgaard. Man skal rette blikket lidt uden for det helt traditionelle børneunivers og nyde at have råderummet til at forklare børnene, hvad det er de ser og sanser. Museer er et oplagt valg til en indendørs aktivitet. Og de kan byde på så meget forskelligt. ”Jeg ville vælge museer inden for emnerne teknik og videnskab, historie og kunst. Blandt de mange teknik og videnskabsmuseer i Øresundsregionen er der flere som er interaktive, hvor børnene simpelthen leger sig til viden. Der er noget nørderi i det, og børn synes, det er sjovt. Den slags er ikke kun noget for drenge. Piger elsker det også.”

Inspiration til fantasien

Når der sættes fokus på kunst foreslår Caroline Meldgaard, at man tager børneflokken med på voksenudstillinger. ”Fortæl børnene om kunstneren – masser af gode anekdoter. Både børn og voksne synes, de er sjove at høre, og de kan være en virkelig øjenåbner. Når forældre skal formidle den slags viden, bliver de også selv lidt klogere.” Slotte og historiske steder kan også optage børn. Læs om egnene hjemmefra. Og tag så ud og indsnus områdernes atmosfære. Sådan et besøg kan ifølge Caroline Meldgaard få børnene til at forstå den gamle tid og eksempelvis få svar på, hvad der egentlig skete i Vikingetiden. En udflugt af den karakter kan animere til rollespil og udklædning, når man endelig vender inspireret hjem. ”Udover museer findes der et væld af kulturhuse og keramikværksteder, hvor børnene kan være kreative. Der er voksdug på bordet og masser af maling – og både børn og voksne kan bare give den gas. Og så styrker det koncentrationen at bruge sine hænder.”

Spiselige oplevelser

Hele spektret af indendørs legeland er også en måde at være sammen på og få sved på panden. Men Caroline Meldgaard foretrækker, at man leger turist i sit eget byområde og nærområde. Udforsker de samme indendørs steder som f.eks. japanerne og amerikanerne søger til. Ledetråden kan være: Hvad er sjovest at lave i vores by? ”Endelig vil jeg også foreslå, at hele familien prøver noget anderledes mad end den, der er på menuen til hverdag. Drop frikadellerne og opsøg nogle af de mange foodmarkeder. Med de asiatiske køkkener får man skøn mad, som samtidig er til at betale. Det er værd at kaste sig ud i.”

Next article