Skip to main content
Home » Ferie » Campingferie ved Gardasøen: Utalige oplevelser og naturskønhed
Ferie i Italien

Campingferie ved Gardasøen: Utalige oplevelser og naturskønhed

Hæsblæsende naturskønhed møder aktiv familieferie ved Gardasøen, hvor der er dømt campingferie til enhver smag.

Når solen er ved at dykke ned bag horisonten svøbes havnebyen Desenzano del Garda i et nærmest magisk lys. Restauranternes pastelfarvede bygninger emmer endnu mere af historie. Små farvestrålende både med navne som Isabella og Eleonora vipper roligt i vandet med sagte skvulp. Udsigten fra dit bord på havnefronten siger alt. Og søreme om tjeneren ikke lige har placeret en flaske Bardolino foran dig. Gardasøen om aftenen er et mirakuløst sted. Men så skulle du se den i dagslys.

Ferie for enhver smag

Italiens største sø er et af campisternes mest populære europæiske destinationer. Gardasøens breder er spækket med campingpladser for enhver smag. Små områder til feriegæster, som foretrækker Bella Italias ro og romantik. Store og luksuriøse campingpladser med uudtømmelig underholdning og spektakulære vandparker til børnefamilierne. Ifølge Lars Rasmussen, direktør for Vacansoleil Danmark, er regionen specielt elsket af børnefamilierne. ”Det børnevenlige miljø, gode sandstrande, lækkert vand og hundrede ting at tage sig til med børnene, forklarer det pulserende forårs- og sommerliv. Du kan endda leje fuldt udstyrede campingvogne og telte på destinationen.”

Det børnevenlige miljø, gode sandstrande, lækkert vand og hundrede ting at tage sig til med børnene, forklarer det pulserende forårs- og sommerliv.

Det bedste af Italien

Ved Gardasøen finder du det bedste af mange verdener, forklarer Lars. ”Det dér karakteristiske italienske touch, vidunderligt krystalklart vand og bjergenes skønhed bliver blandet med sjov og ballade af bedste skuffe i berømte temaparker som Gardaland og Canevaworld. Historiske byer er inden for rækkevidde. Verona, hjemby for den berømte udendørs operascene og balkonen fra Romeo og Julie, er kun en kort køretur væk, hvis du opholder dig på søens sydøst-side. Camperer du på den vestlige bred, kan du besøge Milano, der er vært for Expo 2015.

Populære rejsemål

Gardasøen er af betragtelig størrelse. Den sydlige del af søen er bred og ligner et hav omgivet af bølgende grønne bakker. Fantastiske steder at bo i det område er bl.a. Peschiera del Garda, Desenzano del Garda og Bardolino. Glem ikke at besøge middelalderslottet Sirmione, der er bygget på en halvø. Søens nordlige del er ret lille og omgivet af stejle bjerge. Her skal du vælge en campingplads i nærheden af Riva eller Limone sul Garda. Du vil aldrig glemme den udsigt.

Next article