Skip to main content
Home » Ferie » Ferie i Kolding er kultur og historie i skøn forening
Ferie i Kolding

Ferie i Kolding er kultur og historie i skøn forening

Kolding er en af landets mest alsidige feriebyer herhjemme og har tilbud i overflod, når det kommer til både kultur, natur, historie og shopping.

Det kan være rasende svært at finde et feriemål, der tilfredsstiller hele familien, når den mindste gerne vil på stranden, den ældste insisterer på at kunne shoppe lommepengene op, og der helst også skal kunne snige sig et kulturelt indslag eller to ind i løbet af familieferien. Rigtig mange danske familier tyer til udenlandske storbyer som Berlin, Barcelona eller Paris for at få opfyldt deres behov, men man behøver faktisk ikke engang finde familiens rødbedefarvede pas frem for at få en fuldendt ferieoplevelse. Det mener Annemarie Michelsen, der er Turist- og handelschef i Visit Kolding.

Ferie i Kolding

”Kolding er fantastisk, fordi byen har noget for enhver smag. Uanset om man er til museumsbesøg, design og arkitektur, er naturmenneske, eller bare gerne vil shoppe lidt, så er alle mulighederne samlet her. Det gør byen til et attraktivt feriemål,” siger hun.

I skøn forening

Årligt trækker den syddanske by op mod 750.000 turister til, og det overrasker ikke Annemarie Michelsen. I Kolding er det nemlig ikke et spørgsmål om tilvalg og fravalg, da områdets seværdigheder favner bredt.

”Koldinghus er jo ikke ‘bare’ et museum, der altid har nogen helt fantastiske udstillinger på programmet, men også et gammelt kongeslot, der rummer nogen spændende fortællinger. Man får altså ikke bare en stor kulturel oplevelse, men også et interessant indblik i Danmarkshistorien, fordi det hele foregår i historiske omgivelser. Lige sådan er Trapholt et sammensurium af både billedkunst, kunsthåndværk og design,” siger hun.

En tur til Kolding behøver imidlertid heller ikke udelukkende at gå op i museumsbesøg. Der er nemlig også rig lejlighed til at nyde den danske natur, fortæller Annemarie Michelsen.

”Kolding har fantastisk natur at byde på. Der er selvfølgelig Kolding Fjord og Marielundskoven, men der er faktisk også gode muligheder for at tage på badeferie. Vi har for eksempel fem strande med blot flag på østkysten,” fortæller hun.

Kolding er i høj grad også kendt for sine shoppingmuligheder. Der er naturligvis Kolding Storcenter, som med sine mere end 120 butikker er Jyllands største indkøbscenter.

Jysk shoppingcentrum

Selvom både kultur og natur fylder meget i Kolding, så er der en helt tredje ting, der ligeledes trækker rigtig mange mennesker til byen: Shopping.

”Kolding er i høj grad også kendt for sine shoppingmuligheder. Der er naturligvis Kolding Storcenter, som med sine mere end 120 butikker er Jyllands største indkøbscenter, men der er rigtig mange interessante stop at gøre sig, hvis man er på shoppingtur i Kolding. I gågaden er der et stort og spændende udbud af specialforretninger, og så skorter det heller ikke på små caféer og spisesteder i byen,” forklarer hun.

Endelig understreger Annemarie Michelsen, at selvom man en gang har været i Kolding, er der rig lejlighed til at komme tilbage.

”Kolding er en meget alsidig by, så man sagtens kan få en uges ferie til at gå mellem kulturen, naturen og bylivet. Derudover er oplevelsen af Kolding fra forår til efterår ganske anderledes, men byen udvikler sig også fra sæson til sæson. Vores lokale attraktioner gør nemlig enormt meget ud af at forny sig i form af nye udstillinger og forestillinger, så selvom man har besøgt Kolding før, er det altid værd at lægge vejen forbi igen.”

Next article