Skip to main content
Home » Ferie » Koldvandsferie og sommerhusudlejning om vinteren hitter
Sommerhus

Koldvandsferie og sommerhusudlejning om vinteren hitter

Sund ferie ved de danske kyster kombinerer ubesværet hygge og familiesamvær med en kold dukkert.

Det er populært hos danskerne som aldrig før at leje sommerhus om vinteren eller i efteråret hjemme i Danmark med fokus på familien, aktiviteter og frisk luft – og nu også udbygget med ”det kolde gys”, hvis man altså er med på den nyeste badetrend.

”For de fleste er formålet med ferie at være sammen med familien og dyrke fællesskabet omkring indkøb, madlavning og ture ud af huset, da sundhed er også blevet en faktor,” siger Carlos Villaro Lassen, der er direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening.

Store grupper i sommerhus om vinterne

Sommerhusudlejning er i vækst, og mange vælger at holde ferie eller weekendophold flere familier eller flere generationer sammen.

”I sommerhuse er der generelt mange sengepladser, så der er god mulighed for at være mange sammen. Gennem mange år har det gennemsnitlige personantal ligget uændret på 4,2 per udlejet sommerhus,” siger Carlos Villaro Lassen.

Fordelene ved at leje et sommerhus sammen er både i forhold til lejeudgiften men også stordriftsfordele ved f.eks. indkøb og madlavning samt fleksibiliteten i, at alle ikke behøver lave det samme; tage til stranden, løbe tur eller opsøge kultur, seværdigheder og oplevelser.

Koldvandsferier er den nye trend

Vinterbadere har altid dyrket sundheden ved det helt kolde gys, og fænomenet har nu fået en lillesøster i form af trenden ”fra varmvandsturisme til koldvandsturisme”. Den bølge er der gode muligheder for at ride med på ved ophold i Danmark, hvor en koldvandsferie jo kan være lige så aktuel i februar som i juli.

Om det skyldes trenden eller ej, så viser statistikkerne i hvert fald, at sommerhusudlejning langt fra kun foregår i sommerferien.

Next article