Skip to main content
Home » Ferie » Campingpladser fornyer sig: Glamping, Luksuscamping og safariture
Glamping

Campingpladser fornyer sig: Glamping, Luksuscamping og safariture

Mange danskere vil gerne tættere på naturen i deres ferier, uden at give afkald på de små luksusting i hverdagen. Campingpladserne kan finde nye måder at møde gæsternes behov – f.eks. med luksuscamping.

Luksuscamping – også kaldet Glamping vinder indpas i befolkningen. Begrebet dækker over campingferie, hvor komfort og camping i Danmark mødes i en luksusversion for dem, der gerne vil prøve noget andet end charterturen sydpå.

“Campingferie er under forandring og kan tiltrække nye typer af gæster, hvis de udnytter de tendenser, vi ser i befolkningen. Mange vil tættere på naturen i deres sommerferie og samtidig beholde lidt af den luksus, de er vant til,” fortæller Lea Louise Holst Laursen, lektor i by- og landskabsplanlægning på Aalborg Universitet og involveret i forskningsprojektet Fremtidens Campingplads.

Fremtidens campingpladser

Hytter, campingvogne og store villatelte er nogle af de tilbud, vi nok vil se mere af fremover. Campingpladserne kan bl.a. udnytte at tænke mere i nicher for at tiltrække særlige typer gæster – unge mennesker, luksusdyr, naturmennesker – og indrette campingpladsen derefter. “Mange campingpladser i Danmark er indrettet efter den samme model med hoppeborg, legeland og swimmingpool. Men fremtiden kan byde på camping i skoven, naturlegepladser, dansk kultur og safari-ture i nærområdet.”

Next article