Home » Ferie » 4 tips til dansk cykelferie: Opdag Danmark langs cykelruterne
Cykelferie

4 tips til dansk cykelferie: Opdag Danmark langs cykelruterne

Danmark har tradition for cykling. Derfor er der gode forhold for cykelferier af enhver slags. Med eller uden børnene. Her får du 4 gode tips til cykelruter i Danmark.

Foråret er her – trods det skiftende vejr. vinteren slutter, og vi kan begynde at se frem mod varmere tider, sommer og feriedage. Selvom mange vælger udlandet, når de holder ferie, så vinder det danske land terræn. Især oplever aktive ferier en stigende popularitet, og her vælger mange danskere den tohjulede løsning, når de skal transportere sig fra sted til sted.

11.000 kilometer cykelsti

Danmarks tradition for cyklerne betyder, at infrastrukturen på det punkt befinder sig på et ganske højt niveau. Faktisk har vi herhjemme intet mindre end 11.000 kilometers markeret cykelrute. Det gør det lettere for cykelturisterne at finde rundt, men det betyder også en større sikkerhed, at man primært færdes på strækninger, som er målrettet cyklister.

Vi bor i et lille land, og derfor er der aldrig langt til den næste by, hvis der er brug for et måltid, en kold øl, is eller en dukkert i havet. Vores flade land betyder færre bakker, som er overkommelige for selv den mest uerfarne cyklist – og mister man modet, kan man tage cyklen med i de fleste offentlige transportmidler.

Cykelferie for alle

Cykelferie kan være mange forskellige ting. Nogle tænker straks på 30 kilo oppakning i cykeltasker, overnatning i telt og et bad hver tredje dag på tilfældige campingpladser. Det kan cykelferier være, men det kan også bare være at have cyklen bag på bilen, når du kører i sommerhuset, og bruge den til en hyggelig tur ned på havnen efter en is. En cykelferie er, præcis hvad man gør det til. Det er en fantastisk måde at holde ferie på med sine børn. Man skal blot planlægge turen ordentligt hjemmefra, så der er gode cykelstier hele vejen og en overnatningsmulighed inden for en overskuelig afstand.

Planlæg ikke ned til mindste detalje. Så forsvinder charmen ved cykelferien nemlig. Det vigtigste på cykelferien er at give sig tid. Tid til at stoppe ind ved vejboderne for at købe ærter og jordbær. Tid til at undersøge den lettere tilgroede sti i skoven. Give tid til at smide sig i vejkanten, dufte til græsset og lytte til lærken. Det er friheden, der er i højsædet på cykelferien, så den skal også nydes sammen med den danske sommer.

4 tips til cykelferien

1. Planlæg din rute online

Du kan planlægge din cykelrute på cyclistic.dk, et smart onlineværktøj, hvor du ikke alene kan lægge en plan for den rute, du vil køre, du kan også se hvilke attraktioner, campingpladser, cykelpumper, bådudlejere skov eller attraktioner, din rute byder på. Bliver du træt af at cykle, kan du endda finde den nærmeste biludlejning.

2. Visitdenmark.dk

Visit Denmark tilbyder omfattende information om cykelferie i Danmark. Du kan få tips og ideer til cykelferie uanset, hvilken slags cykelferie, du skal planlægge, og hvad du vil se undervejs.

3. Færdigpakkede cykelferier

Hvis du ikke vil bruge din tid på planlægning, kan du booke færdigpakkede cykelferier, opdelt efter forskellige danske egne som Limfjordslandet eller Bornholm. Cykelferierne udbydes typisk af lokale turistbureauer.

4. Lej cyklerne              

Har du ikke en passende cykel selv, eller ønsker du ikke at bruge hele din ferie på at cykle, kan du mange steder i landet leje cykler for ca. 80 kroner per dag.

Next article