Skip to main content
Home » Ferie » Cykelferie: Oplev København og Nordsjælland fra sadlen
Cykelferie

Cykelferie: Oplev København og Nordsjælland fra sadlen

København og Nordsjælland byder på hundredevis af kilometer cykelsti. Fra sadlen kan du opleve mange af de steder, man normalt ikke kommer forbi, og så er en cykeltur og frisk luft både godt for humøret og konditionen. Her får du et overblik over forskellige cykelruter, der alle byder på ægte naturoplevelser tæt på byen.

Nordkyststien

Nordkyststien, også kaldet Den Danske Rivera, løber langs den sjællandske nordkyst. Ruten starter i Hundested og ender i Helsingør, og er 69 km lang. Stejle klinter, smukke strande og lande stræk langs vandet er det der venter på Nordkyststien.

Undervejs passerer ruten små hyggelige kyst- og badebyer og fører dig gennem enestående naturområder. Hold pitstop på en af de mange lækre restauranter og cafeer. Der er også mulighed for en tur i bølgen blå, da ruten fører forbi adskillige gode badestrande.

Fjordstien

Fjordstien er en natursti langs Roskilde Fjord og Isefjorden, som bugter sig gennem det meste af Frederikssund Kommune – og temmelig meget længere. Fjordstien er i alt 275 km lang, og du skal med fire færger for at komme hele vejen rundt. Du bliver ført gennem skove, bakkede landskaber, idylliske landsbyer og købstæder som Frederikssund og Roskilde. Turen passerer kirker, godser, vandmøller og mange andre interessante steder. Du kommer helt tæt på naturen, hvor du kan se vandet, nyde duften og mærke brisen fra fjorden.

Gillelejestien

Stirute nr. 33, også kaldet ”Gillelejestien”, er 27 km. lang. Den starter i Hillerød ved Frederiksborg Slot og slutter ved Gilleleje station. Ruten fører forbi Barokhaven og det lille Badstueslot, ud af parken mod Gribskov, hvor over halvdelen af ruten forløber gennem fantastisk natur. Ruten er i stor udstrækning adskilt fra biltrafik og bebyggede områder.

NaturKulturstien

NaturKulturstien, Hammermøllen – Flynderupgård, er en 15 km. lang cykel- og vandrerute fra nordkyst til sydkyst, som går gennem nogle af de smukkeste natur- og kulturlandskaber i Nordsjælland. Ruten starter ved den historiske vandmølle, Hammermøllen, som er en del af Kronborg Geværfabrik, og ender på Flynderupgård egnshistorie museum. Ruten forløber i hyggeligt landskab, og man kommer forbi flere historiske seværdigheder.

Kalvebod Fælled

En cykeltur til Kalvebod Fælled er både smuk, uden bakker og næsten fri for trafik. Der er udsigt til hav, heste og banebrydende arkitektur ved VM-husene. Kalvebod Fælled er grønt, stille og man får følelsen af at være langt ude af byen. Undervejs er der mulighed for en bade- eller fisketur i havet.

Next article