Skip to main content
Home » Ferie » Skiguiden – Hvor skal du rejse hen på skiferie?
Ferie

Skiguiden – Hvor skal du rejse hen på skiferie?

En tur til sneklædte landskaber med røde kinder, hygge og samvær. Skiferie er en skøn måde at få et afbræk fra hverdagen, når Danmark er mørkt, koldt og gråt, og foråret virker langt væk.

Af Cecilie Hartvig Klindt i samarbejde med www.skiferietips.dk 

Vi har sammen med skiferietips.dk lavet en guide til dig over skisteder, så du kan blive inspireret til, hvor du skal hen på skiferie. Der er noget for alle lyster og behov – hvad end du er garvet, nybegynder, eller skal afsted med familien med småbørn, vennerne eller kæresten.

Norge

Trysil

Trysil er Norges største skiområde, hvor du er sikret sne i sæsonen. Området er yderst børnevenligt, og derfor et oplagt område at besøge med hele familien.

Hemsedal

Hemsedal er velegnet til både nybegyndere og erfarne skiløbere. Sæsonen er lang og varer fra november til maj. Der er mange indkvarteringsmuligheder lige ved pisten, så det er nemt at komme frem og tilbage mellem hotel og pister. 

Skeikampen

Et lille og billigt skiområde, hvor der også er gode muligheder for at stå på langrend. Der er dansktalende skiinstruktører, så du kan trygt komme som nybegynder. 

Gaustablikk

Gaustablikk ligger i et smukt område, og der er kort transporttid fra Danmark. Området byder på varieret alpint skiløb, så der er noget for alle, uanset niveau.

Sverige

Isaberg

Isaberg er et børnevenligt skiområde, som kun tager lidt over 3 timer at køre til fra København. Skilejen og liftkort er billigt, og er et oplagt skiområde for familien eller en forlænget weekend på ski.

Vallåsen

Vallåsen ligger kun 2 timers kørsel fra København, og er derfor oplagt til 1-dags ture uden overnatning. Området er begyndervenligt, så hvis du går og overvejer at afprøve skiferie, så er Vallåsen et godt bud på destination.

Sälen

Sälen ligger et godt stykke oppe i Sverige, og er derfor snesikkert. Området er velegnet til børnefamilier, og der er lave priser på indkvartering, mad og drikke.

Østrig

Wagrain

I Wagrain er der mange danske skilærere, så hvis du er nybegynder, kan du føle dig helt tryg med en dansk skiinstruktør. Området er stort og børnevenligt, og så er køretiden fra Danmark relativ kort. 

Saalbach-Hinterglemm

I Saalbach-Hinterglemm får du et stort og varieret skiområde for alle niveauer. Om aftenen er der festlig afterski, så området er også oplagt til unge mennesker. Der ligger mange hyggelige hoteller og lejligheder i området til overkommelige priser. 

Sölden

Hvis du vil være sikret sne, så er Sölden stedet at tage hen pga. områdets gletsjere. De har et moderne liftsystem, og mange omkringliggende hoteller og lejligheder med høj standard. 

Italien

Livigno

Livigno er attraktivt til børnefamilier på grund af deres store og børnevenlige skiområde. Det er desuden toldfrit område, hvilket betyder at mad og drikke er billigt. 

Val Gardena

Val Gardena er et kæmpestort skiområde, hvor der er mulighed for masser af godt skiløb. I området kan du få billig og god mad, og mange indkvarteringsmuligheder med ski-in/ski-out.

Cervinia

Hvis du er til et lidt mere eksklusivt skiområde med mange lange pister, så er Cervinia stedet. Det er yderst snesikkert, og så er byen hyggelig og stemningsfuld.

Frankrig

Val Thorens

Val Thorens er et af de bedste skiområder, du kan besøge. Det er meget snesikkert – også først og sidst på sæsonen. Der er mulighed for gode afterskifester, så området er oplagt for unge mennesker. 

Val d’Isere

Val d’Isere er en hyggelig by med virkelig godt alpint skiløb. I Tignes er der desuden mulighed for gletsjerskiløb. 

Alpe d’Huez

Alp d’Huez er et højtliggende og snesikkert område, som både er velegnet til begyndere og erfarne skiløbere. Der er mange danske arrangører af skirejser til området. 

Next article