Skip to main content
Home » Ferie » Tid til at være? Så holder vi ferie i Nordjylland – Toppen af Danmark
Ferie i Toppen af Danmark

Tid til at være? Så holder vi ferie i Nordjylland – Toppen af Danmark

Lyset, sandet og vandet… Der er mange gode grunde til at ferie i Danmark for mange er lig med ferie i området omkring Skagen – også kendt som Lysets Land. Store naturoplevelser venter dem, der tager til Toppen af Danmark.

Det er hverken tilfældigt eller en overdrivelse, når Toppen af Danmark og byerne Skagen, Løkken, Lønstrup, Frederikshavn, Hirtshals, Hjørring, Tversted og Sæby kalder sig Lysets Land. Området har nemlig flest solskinstimer og det helt særlige lys, som Skagensmalerne udødeliggjorde. Her er der simpelthen lidt mere til tid til bare ”at være”. At være sammen – tæt på naturen. Og for rigtig mange er det et vigtigt pejlemærke, når der skal holdes ferie i Danmark.

Turen går til … naturen

Ud over det flotte lys er der andre unikke naturoplevelser i Toppen af Danmark: Grenen, hvor Nordsøen møder Kattegat i et brus af lys og havskum, og hvor børnene kan opleve at stå med et ben i hvert hav. Råbjerg Mile, som er Europas største vandreklit er et imponerende ørkenlandskab for traveture og leg, ligesom Rubjerg Knude med sin imponerende højde over havet og fyret, som endnu knejser midt i klitten, er et af Danmarks mest storslåede naturoplevelser. Der er mange muligheder for at tage på endagsture med naturoplevelser inkluderet. Det kan være på guidede ture med naturvejledere eller ved at udforske naturen på egen hånd, for eksempel på nattergaletur eller på tur for at samle urter til egen kryddersnaps eller man kan benytte lejligheden til at lære at finde rav på stranden sammen med ravsliberen i Sæby, så man kan tage selvfundet rav med hjem efter ferien.

Maden – når den går i fisk

Frisk fisk til hele familien finder du overalt i de små byer og kan flere steder købes direkte ved kutteren og tages med hjem i sommerhuset. Men fiskerestauranter i alle afskygninger med nordjyske specialiteter kommer man ikke udenom på en ferie i Toppen af Danmark, hvor det at spise godt og sundt er en vigtig del af oplevelsen.

To typer strande

Toppen af Danmark har en mere end 150 kilometer lang kystlinje med fine sandstrande, der indbyder til afslappende badeliv og leg, boldspil og jagt på strandskaller og rav. Det er altid sjovt at være ved stranden, og her kan man endda vælge mellem to forskellige slags: Vestkysten med de brede strande og det voldsomme badevand med store bølger eller østkysten med børnevenlige strande og mere roligt vand, hvor der med en spand og en skovl kan bygges fine sandslotte, så både børnene og deres voksne er lykkelige. Sandslottet bliver nok ikke stående, men det gode minde er lige til at tage med hjem.

Next article