Home » Ferie » Ferie i Danmark: Nordeuropæisk rekord i at rejse i eget land
Ferie i Danmark

Ferie i Danmark: Nordeuropæisk rekord i at rejse i eget land

På mange måder har vi danskere taget H.C. Andersens ord berømte ord om ‘at rejse er at leve’ til os. Vi er nogle af de europæere, som rejser mest, og rigtig gerne i vores eget land.

I gennemsnit holder vi danskere 6,4 ferier om året i Danmark og i udlandet, når man medregner ferier med betalt overnatning, besøg hos familie og venner samt ophold i eget sommerhus.  Men vi holder rigtig meget af at være turister i vores eget land, og knap 80 procent af vores forskellige ferier i løbet af året bliver afholdt herhjemme i Danmark.  I 2014 havde vi danskere 23,6 mio. overnatninger på hoteller, campingpladser, vandrerhjem, feriecenter, lejet feriehus og lystbådehavne. Dertil skal man lægge alle overnatningerne i eget sommerhus og hos venner og familie.

Camping er populært

Når vi så tager afsted, er det ofte på en forlænget weekend eller miniferie, men særligt her i sommermånederne, hvor hovedferien ligger, har vi typisk flere end seks overnatninger, der hvor vi nu har pakket kufferten ud. Størstedelen af de ferie-overnatninger, som danskerne foretager herhjemme er på en campingplads, men også feriehusene og hotellerne er populære. Og igen, rigtig mange af os danskere har et sommerhus, eller venner og familie der har et, og her tilbringes mange af vores ferie dage.

Derfor holder vi ferie i Danmark

Danskerne holder ferie i Danmark af mange årsager. For det første er det nemt. Det kræver for det meste ikke en større planlægning, afstandene er ikke så store, vi har typisk nogle venner og familie, som er i nærheden, og vi er vant til prisniveauet. Men det er samtidig en fantastisk anledning til at lære vores land bedre at kende. Både de kendte oplevelser og seværdigheder, man af forskellige årsager aldrig har fået besøgt, men også den strand man var på som barn, eller den nye forlystelsespark med en gigant rutsjebane. Og så er der alle de små ukendte oplevelser. Dem man nogle gange skal gøre sig lidt umage for at finde, og dem man har fået anbefalet.

Et væld af aktiviteter

Selv om man måske ikke er den store museumsgænger, eller har svært ved at få slæbt ungerne med ud på en gåtur i en af naturparkerne, så rummer vores land jo alligevel en lang række muligheder for aktiviteter, som kan tilfredsstille de fleste. Der er meget ro i at finde en høfde og fiske krabber, og der er meget action i at tage mountainbiken med og finde et spor sammen hele familien. Ligesom en tur i havkajak en tidlig morgen i blikstille vand kan være en helt enestående oplevelse, også for dem der skal kæmpe for at holde balancen.

Gastronomi

Og så er det det med maden. Nogle dage kan gå med at beslutte, hvad der skal spises om aftenen, og mulighederne for at finde lækre lokale råvarer er efterhånden mangfoldige.

Ikke langt fra A til B

Danmark er et lille land, hvor det er hurtigt at komme fra Skagen i nord til Gedser i syd. Alligevel er der en tendens til, at vi holder ferie relativt tæt på hvor vi bor.

Next article