Home » Ferie » Hold ferie i Danmark: Unik natur i Thy
Ferie i Thy

Hold ferie i Danmark: Unik natur i Thy

Oplevelserne står i kø, når man skal udforske Thy. De aktive kan surfe, vandre, ride eller cykle i naturskønne områder. Der er masser af kulturelle tilbud og endelig kan man også vælge blot at nyde synet af krondyrene eller tranerne, der danser.

Vil man opleve vild natur, dyrke friluftslivet eller bare nyde de storslåede omgivelser, bliver det hele serveret for én på smukkeste vis i Nationalpark Thy. Området strækker sig over et 12 km. bredt bælte fra Agger Tange i syd til Hanstholm i nord.

”Her er al Danmarks natur samlet. Vand, strand, klitter, hede, skove og store søer. Og så er der nyanlagte cykelstier i hele nationalparkens længde”, siger Ole Riis, turistchef i Thy.

Cold Hawaii består af 31 surfspots. Et paradis for surfere. Her finder man nogle af verdens bedste vilkår i kraft af strøm og bølger.

Der er også smukke oplevelser at hente på en køretur langs kyststrækningen, hvor man finder de dejligste små kystbyer: Agger, Stenbjerg, Nr. Vorupør, Klitmøller, Hanstholm og Lild Strand. Hver by med sin specielle stemning. Og i flere af byerne kan man også hente kunst- og kulturhistoriske oplevelser. Thy byder på adskillige museer – bl.a. en samling af Jens Søndergaard i Heltborg, skulpturhaven i Svankjær, kunstgalleriet i Krik og i løbet af august kan man lytte til et væld af koncerter i forbindelse med den anerkendte Thy Kammermusikfestival.

Aktivitet og ro

Cold Hawaii Surfcamp og Westwind i Klitmøller og Vorupør er ikke til at komme udenom, når man taler Thy, pointerer Ole Riis.

”Cold Hawaii består af 31 surfspots. Et paradis for surfere. Her finder man nogle af verdens bedste vilkår i kraft af strøm og bølger.”

Fugleelskere har ligeledes en god grund til at besøge Thy. Vejlerne i nord og Krik Vig i syd er to af Nordeuropas vigtigste områder for ynglende og rastende fugle.

Ole Riis tilføjer: ”I Thy kan du få næsten alt. Mulighederne spænder vidt og der er noget for alle aldersklasser. De aktive kan tage på surfkurser, cykel- og vandreture eller fiske i enten Limfjorden eller på havet. Kulturoplevelserne står i kø, men der er også ren nydelse, hvis man vil fokusere på æstetikken, roen og naturen. Synet af krondyrene, som færdes i det åbne land eller tranernes dans er balsam for sjælen.” 

Next article