Home » Forårsklar » Efterisolering kan spare dig mange penge
Efterisolering

Efterisolering kan spare dig mange penge

Hvis du har en høj varmeregning, kan det være en god idé at undersøge, om dit loft og tag trænger til en efterisolering. En af de største gevinster, du kan hente hjem på varmeregningen, er nemlig efterisolering.

Hvis du har et dårligt isoleret tag, kan du godt regne med, at du hvert år har et stort varmetab, og derfor også et stort tab i kroner og ører. Typisk vil 25-40 % af alt varmetab fra huset ske gennem loft og tag, fordi varmen søger opad. Derfor er loft og tag et af de steder i huset, hvor det bedst kan betale sig at efterisolere.

Gode grunde til at efterisolere

Når du efterisolerer dit loft og tag, holder det bedre på varmen, og dermed sparer du penge – ofte over 25 % på dine varmeregning. Hvis dit hus er godt isoleret, vil det være nemmere at varme op – og det holder bedre på varmen. Det resulterer i et bedre indeklima, hvor der er langt mindre risiko for f.eks. at få skimmelsvamp.

Hvis du går med tanken om at sælge på et tidspunkt, kan en efterisolering af tag og loft desuden være en god idé. For det første vil dit hus blive mere værd, samtidig med det bliver nemmere at sælge. Når der købes boliger, kan energiforbruget være en af de væsentlige årsager til valg eller fravalg af køb af en bolig. Derfor er endnu en fordel ved efterisolering, at energimærkningen på din bolig bliver højere.

Sidst men ikke mindst, skåner du miljøet for en stor CO2 belastning. 40% af landets samlede energiforbrug går til at varme danskernes huse op. Så hvis energiforbruget skal begrænset, er der virkelig noget at hente ved at isolere dit hus bedre.

Søg vejledning af en fagmand

Det er altid en god idé at få en fagmand ud at se på dit loft og tag. Afhængigt af tagkonstruktionen kan det nemlig være et større eller mindre arbejde at efterisolere. Hvis du har et uudnyttet loft med fri adgang, er det forholdsvis nemt at efterisolere, og det kan gøres uden gener i resten af huset. Hvis isoleringen derimod sidder under tagfladerne i et udnyttet tagrum eller en stueetage med loft til kip, vil det være et omfattende projekt at efterisolere taget. Uanset hvad vil det i langt de fleste tilfælde være aktuelt at efterisolere, hvis du har planer om en større ombygning eller renovering af taget. Vær desuden opmærksom på, at det kan være en god idé at kontakte dit forsikringsselskab og informere dem om dine hensigter med at efterisolere, da det påvirker fugtforholdene i huset, og derfor kan have betydning for din husforsikrings eventuelle dækning af råd og svamp.

Kilde: https://www.bolius.dk/efterisolering-af-loft-og-tag-16669/

Next article