Home » Forårsklar » Dette skal du tænke over, hvis du skal renovere dit badeværelse
Nyt badeværelse

Dette skal du tænke over, hvis du skal renovere dit badeværelse

Badeværelset er det rum, der koster mest at bygge om pr. kvadratmeter. Derfor er det vigtigt at planlægge renoveringen grundigt, inden du går i gang.

Hvis du skal renovere dit badeværelse, skal du være indstillet på at bruge fagfolk. Vådrum er nemlig ikke noget, som amatører bør kaste sig ud i, da der stilles høje krav både til materialer og udførelse. Badeværelset udsættes dagligt for både vand og fugt – og det kan blive rigtig dyrt, hvis det ikke er i orden, og der opstår alvorlige skader.

Læg en plan

Når du skal renovere badeværelse, er det en god idé at dele projektet op i flere faser. Først og fremmest bør du grundigt planlægge, hvordan badeværelset skal se ud, finde rådgivning, priser, få styr på regler og forsikring og få udarbejdet tilbud og aftaler med håndværkere. Det er nemlig både dyrt og besværligt at lave tingene om, hvis du fortryder eller vælger upraktiske eller ulovlige løsninger.

Når planlægningsfasen er overstået, påbegyndes det praktiske, og her er det ikke ligegyldigt, hvilken rækkefølge de forskellige håndværkere udfører opgaverne på. Derfor skal det være nøje planlagt, hvornår de forskellige håndværkere skal udføre arbejdet.

Afslutningsvis er der afleveringsforretning, hvor en byggeteknisk gennemgang skal hjælpe til at vurdere, om der er evt. fejl og mangler, som skal udbedres.

Indret dit badeværelse

Ud over alt det praktiske, der skal besluttes, er det selvfølgelig også vigtigt at beslutte, hvilken stil dit badeværelse skal have. Her kan du f.eks. hente inspiration i blade, butikker eller på nettet. Det er en god idé at overveje en ekstra gang, hvor ’trendy’ du gør dit badeværelse. Det kan nemlig have betydning for, hvor nemt du kan sælge dit hus på et senere tidspunkt, hvis der er sket et modeskift, siden du renoverede dit badeværelse.

Selvom det kan være sjovt og fristende at indrette et moderne badeværelse inden for den nyeste trend i farver, stil og indretning, så vil der være en stor risiko for, at du fortryder, når moden skifter.

Praktiske indretningstips

  • Håndklæder skal være tæt på brusekabine og håndvask, så du ikke skal henover hele badeværelset.
  • Vask og spejl skal placeres et sted, hvor der er et godt naturligt lyst – og gerne sidelys dvs. med et vindue ved siden.
  • Hvis du har plads, kan det både være hyggeligt og praktisk at indrette med et siddemøbel, f.eks. en bænk. Den kan evt. pyntes med stearinlys, dufte og blomster.
  • Der stilles særlige krav til lamper, der sættes op i badeværelser, som du skal være opmærksom på. Husk at lyset skal have en naturlig farvegengivelse, så det er godt f.eks. at barbere sig og lægge makeup i.
  • Tænk over placeringen af brusenichen. Hvis den kan placeres, så den ikke kræver særlig meget afskærmning eller så bruseforhæng kan undgås, kan det medvirke til at badeværelset virker mere som et opholdsrum.

Kilde: https://www.bolius.dk/koereplan-for-nyt-badevaerelse-17057/

Next article