Skip to main content
Home » Fremtidens Hjem » Lås døren op med din smartphone
Elektroniske låse

Lås døren op med din smartphone

Foto: Getty
avatar

Jens Møller

Vicedirektør i SikkerhedsBranchen

Nye elektroniske låse vil forandre den måde, vi låser og sikrer vores hjem og ejendomme. De gør det både nemmere for beboeren – og sværere for indbrudstyven at komme ind.

Du kan nu låse dine døre op via en talkode eller app på din smartphone. Med nye teknologier bliver låse både mere indbrudssikre og nemmere at bruge i hverdagen. Det fortæller vicedirektør i brancheforeningen SikkerhedsBranchen, Jens Møller.

“Ældre mekaniske låse er utroligt nemme at dirke op. Og de færreste får skiftet låsene, når de flytter i en ny bolig, så de ved faktisk ikke, hvem der har kopier af deres nøgler. De elektroniske låse fjerner den risiko – og du kan samtidig let styre, hvem der kan gå ind og ud,” siger Jens Møller.

Slut med at låse sig ude

Ifølge Jens Møller er der tre tendenser inden for elektroniske låse: Den første er, at nøglen erstattes af en elektronisk brik, som man fører hen foran låsen på døren.

Denne løsning rummer stadig risikoen for, at man kan glemme eller miste sin nøgle – altså brikken.

To andre løsninger på markedet indebærer ikke den risiko: Låse, der åbnes med en talkode via et tastatur på døren, eller via en smartphone.

“Så længe du kan huske din kode eller har din smartphone med dig, kan du ikke låse dig ude, og dine børn kan heller ikke tabe deres nøgle. Både talkode-låsen og app’en giver dig mulighed for at oprette midlertidige koder, som håndværkeren eller svigermor kan bruge den ene gang. Og hvis dine børn ikke kan huske koden en dag, de kommer hjem fra skole, kan de ringe til dig og få den at vide,” siger Jens Møller.

Kan bygges sammen med alarmsystem

Låsesystemerne, der bruges via din smartphone, giver endnu flere muligheder, fortæller han.

“Med den type låse kan du låse døren op og i, selvom du sidder langt væk på arbejde eller i udlandet. Du kan f.eks. også tjekke, om børnene er kommet hjem,” siger han og fortsætter:

“De kan bygges sammen med alarmsystemer, som du kan styre og overvåge, selvom du sidder på arbejde eller er på ferie. På den måde bliver det endnu sværere for indbrudstyvene at komme ind.”

Tjek sikkerheden

Sikkerheden skal naturligvis være i top, og derfor anbefaler Jens Møller, at man går til de etablerede og anerkendte virksomheder på området.

“Det kan være rigtig svært at vurdere sikkerheden, så hvis du er i tvivl, så gå efter de virksomheder, du kender og har tillid til, f.eks din låsesmed eller et medlem af SikkerhedsBranchen.”

Next article