Skip to main content
Home » Hus & Have » Indret dit hjem med genbrug
Genbrug i indretningen

Indret dit hjem med genbrug

Shot fra genbrugsbutik med mange forskellige varer
Shot fra genbrugsbutik med mange forskellige varer
Foto: Unsplash.com

Det behøver ikke at koste en bondegård at indrette et rum eller et helt hjem – genbrugsfund kan både give din bolig personlighed og gøre den ekstra hyggelig helt uden, at det vælter budgettet.   

Trænger dit hjem til, at der skal ske noget nyt? Eller står du måske overfor at skulle flytte? Det kan være dyrt at skulle ud at købe nye møbler og pyntegenstande, som du måske har lyst til at skifte ud igen næste år, fordi moden er skiftet, eller du finder noget, du bedre kan lide. I stedet kan en tur hos din lokale genbrugsbutik være løsningen.

Det kan også være, at du allerede har nogle møbler derhjemme, som trænger til en kærlig hånd. Et stykke sandpapir og en klat maling kan ofte give helt nyt liv til et møbel.

Gør en dag ud af det

Riv en lørdag ud af kalenderen og tag på jagt i alle de genbrugsbutikker, der findes nær dig. Det er hyggeligt at være kræmmer for en dag og gøre en tur ud af at tage på genbrugsjagt. Lav eventuelt en liste hjemmefra over de ting, du mangler. Ofte kan du komme hjem med bilen fyldt op med genbrugsguld for ganske få penge.

Genbrug gør din bolig unik

Når vi kigger på de sociale medier i dag, kan vi se, at rigtig mange hjem til forveksling minder om hinanden, fordi vi bliver inspireret af det, vi ser på f.eks. Instagram. Hvis du ikke har lyst til at dit hjem skal ligne din nabos, er genbrug en oplagt mulighed for at give din bolig ekstra meget personlighed. Det, du finder i genbrugen, er sjældent noget, du finder i mange andre hjem, og derfor kan genbrugsfund gøre din bolig langt mere unik. Måske har dine fund en lille bule eller lidt rust, men det er netop det, der er med til at gøre det unikt.

Hvis du ønsker det endnu mere personligt, kan du selv sætte det i stand f.eks. ved at male det. Du kan sagtens mixe genbrugsvarer fra forskellige tidsperioder f.eks. en teaktræskommode som var moderne i 1960’erne og en lavalampe, som var fast inventar i de fleste hjem i 1990’erne.

Genbrug og DIY

Genbrug og DIY er perfekt at kombinere, fordi genbrugsfund for det første ikke er ret dyre, men også fordi de sommetider kan trænge til at blive frisket op. Det kan være alt fra en lampe til en kommode, en stol eller noget helt fjerde, som trænger til nyt liv og personlighed. Nogle gange kræver det ikke mere end et par timers arbejde, mens du andre gange virkelig kan slippe kreativiteten løs og sætte dit eget præg på et genbrugsfund.

Next article