Home » Hus & Have » Kreativ? Inspiration til dine upcycling-projekter
Genbrug

Kreativ? Inspiration til dine upcycling-projekter

4 malerruller med 4 forskellige farver på hvid væg
4 malerruller med 4 forskellige farver på hvid væg
Foto: Unsplash

Upcycling handler om at tilføre værdi og gamle ting på en ny måde, så overskudmaterialerne får nyt liv. Få inspiration til dine upcyclingprojekter.

Jordens befolkning vokser hastigt, og vores ressourcer opbruges i stigende grad. Derfor vil det være en hjælp for fremtidens generationer, hvis vi begrænser vores forbrug. Det kan vi gøre ved at forlænge levetiden på vores varer ved at bruge dem så længe som muligt, så kan vi være med til at bremse udviklingen.

Overskudsmaterialer får nyt liv

Hvor recycling – eller på godt dansk, genbrug, handler om at genanvende en genstand eller et materiale som den eller det var tiltænkt, handler upcycling om at tilføre værdi og bruge ’råmaterialet’ bruges på en ny måde, så overskudmaterialerne får nyt liv. Man tager altså noget oprindeligt og forandrer det.

I 80’erne, 90’erne og 00’erne levede vi i en ’brug og smid væk’-kultur. Genbrugsbutikker som Kirkens Korshær har svært ved at sælge genstande fra den periode og anvender upcycling-projekter til at gøre materialerne mere attraktive for forbrugerne. Gamle sweatre, tæpper og reklamebannere bliver f.eks. syet om til børnetøj og tasker i Kirkens Korshærs systue.

#1 – Stol på materialet

Møbler af paller
Paller bliver til lækkert design til udestuen eller på terrassen. (Foto: Shutterstock)

#2 – Grow baby grow

Syltetøjsglad til friske krydderurter
Syltetøjsglas kombineret med lidt snor og manillamærker kan også udgøre de fineste hjem til dine friske krydderurter. (Foto: Shutterstock)

#3 – Lys over land

Syltetøjsglas som lys
Brug gamle syltetøjsglas til at skabe en eventyrlig stemning i haven. (Foto: Shutterstock)
Next article