Home » Hus & Have » Luksus hjemme eller i sommerhus? Værd at vide om vildmarksbade
Hus og Have

Luksus hjemme eller i sommerhus? Værd at vide om vildmarksbade

Mand nyder vildmarksbad i bjergene
Mand nyder vildmarksbad i bjergene
Foto: Unsplash.com

Vildmarksbadenes popularitet er vokset herhjemme, og det er der god grund til. Det symboliserer ro, velvære og kvalitetstid.

Ifølge Bolius er det blevet mere og mere populært med vildmarksbade i Danmark de seneste år. Vildmarksbadet tiltaler danskere med ønske om en større kontakt med naturen og tid væk fra teknologiske apparater og den travle hverdag. Vildmarksbadet er et symbol på nærvær, ro og kvalitetstid. Vildmarksbadet stammer oprindeligt fra Alaska og er typisk lavet i træ. Det er en simpel form for spabad uden massagedyser, lys og andre smarte features. Det centrale er, at man sidder i varmt vand udenfor og nyder naturen. Tilbage til vildmarken, om man vil.

Varm vildmarksbadet op på flere måder

Der er flere måder, hvorpå du kan varme et vildmarksbad op. Det kan ske ved hjælp af el, gasovn eller brændeovn. Hvis du selv har adgang til brænde, er en brændeovn den billigste løsning. Det er samtidig den mest populære løsning blandt danskere, ifølge Bolius. Man fyrer op nogle timer, før man vil i vandet, afhængigt af størrelsen af badet, og dermed hvor meget vand, der skal opvarmes. Vildmarksbade kommer til fire personer og op efter, og priserne ligger typisk mellem 10.000 kr. og 75.000 kr. På det seneste er det også blevet muligt også at købe vildmarksbad med spa-features, f.eks. massagedyser, luftmassage og aromaterapisystemer med mere. De koster naturligvis lidt mere.

Vær opmærksom på kvaliteten

Man skal være opmærksom på, om træet i vildmarksbadet er behandlet, og de andre materialer er i rustfrit stål. De fleste trækar skal behandles med olie indvendigt en til to gange om året, ifølge Bolius. Der gælder desuden de samme forholdsregler for hygiejnen, som der gør for et almindeligt spabad. 

Kilde: https://www.bolius.dk/udendoers-spa-18242/

Next article