Home » Personlig pleje » [Fie Friedrichsen] 4 gode råd til at finde glæden i en ny aktiv livsstil
Vægttab

[Fie Friedrichsen] 4 gode råd til at finde glæden i en ny aktiv livsstil

Closeup af underben med fødder iført kondisko
Closeup af underben med fødder iført kondisko
Foto: Unsplash.com

Find en træningsform og aktiv livsstil, du nyder, og giv plads til, at den indimellem kan glippe, siger Fie Friedrichsen, som selv har smidt hele 70 kilo.

”I dag ser jeg mig selv som det menneske, jeg altid har været. Min kernepersonlighed og mine værdier er de samme, som da jeg var den tykke pige. Men jeg er desuden en pige med en sund og rask krop. Og det er allervigtigst for mig. Jeg skal ikke længere tænke negativt om mig selv.” Forfatter og blogger Fie Friedrichsen, 24, har imponeret ved i løbet af to år at tabe sig 70 kg. – simpelthen halvere sin vægt efter en periode med massiv trøstespisning som følge af en alvorlig depression. På et halvt år øgede hun sin vægt med 50 kg. Udover en stærk mental vilje var omlægning af kosten og daglig motion væsentlige spillere i kampen mod kiloene.  

Det er en udviklingsproces

”Med en vægt på 140 kg. tog jeg i starten ganske små skridt motionsmæssigt. Jeg gik lange ture og begyndte at løbe lidt med indlagte pauser. Jeg dyrkede også aerobic hjemme i stuen. På det tidspunkt var der ikke fokus på decideret træning, men på at have en aktiv livsstil i dagligdagen. Da kiloene så begyndte at rasle af, steg motivationen for at presse sig selv træningsmæssigt. Men da Fie Friedrichsen havde tabt omkring 30-40 kg., stod vægten med et slag stille. ”Da valgte jeg at få en personlig træner i tre måneder en gang om ugen. Han intensiverede min træning. Jeg styrketrænede, løb og har nu fundet de motionsformer, der passer til mig. Jeg bokser og danser. Og det giver mig en empowerment-følelse. Jeg kan selv. Og min træning fungerer nu på et mere sundt niveau, hvor jeg nyder den.

Man skal ikke bare tonse derudaf, men slappe af, når man føler sig stresset.

Fie Friedrichsen

Det er ifølge Fie Friedrichsen vigtigt, at man lytter til sin krop og giver plads til at træningen glipper, uden at få dårlig samvittighed. ”Man skal ikke bare tonse derudaf, men slappe af, når man føler sig stresset. Det handler om en udviklingsproces, som tager lang tid. Når man taber sig så mange kilo, som jeg har gjort, ryger de fleste ind i en identitetskrise. Lige efter mit vægttab kunne jeg ikke genkende mig selv. Så vær tålmodig med dig selv og den indre proces. Ellers kan du risikere at smide det hele på gulvet.” Her er fire gode råd fra Fie Friedrichsen til at holde fast i den ugentlige motion og træning.

1. Motion skal være sjovt

Det vigtigste er at finde en form for motion, du synes er sjov og som du nyder at kaste dig ud i. Måske kan den ende med at blive din hobby. Man skal have det fedt, mens man er i gang, og det skal være en disciplin, man ser frem til at dyrke. Motion må aldrig blive en sur pligt.

2. Træn på dine egne præmisser

Lyt til dig selv i stedet for at føle dig presset til at træne inden for de sportsgrene, som er mest op i tiden. Og gør det på din egen måde. Langt fra alle har behov for at løbe en maraton.

3. Skru op for musikken og dans

Da jeg begyndte at tabe mig, havde jeg en decideret fitness-angst. Jeg satte ikke benene indenfor i et center, før jeg havde tabt 40 kg. Har du det på samme måde, så køb i stedet nogle aerobic-dvd’er, skru op for musikken og dans derhjemme. Der findes et hav af gode og sjove programmer.

4. Kom væk fra skam og skyld

Hvis du på et tidspunkt forfalder til at spise lidt usundt og ikke træner særlig meget, siger folk som regel, at du er faldet i. Men når du har spist et stykke chokolade, så vælg i stedet at sige: “Nu gør jeg noget godt for mig selv.” Kom væk fra al den skam og skyld. De følelser vil kun gøre dig ked af det, og så kommer trangen til at give op.

Next article