Home » Privatøkonomi » Invester i det rette sommerhus og få pengene mangefold tilbage
Ejendomsinvestering

Invester i det rette sommerhus og få pengene mangefold tilbage

Selskab hygger i sommerhus med pool
Selskab hygger i sommerhus med pool
Foto: Unsplash.com

Det kan betale sig at investere i store luksussommerhuse med pool og aktivitetsrum, da efterspørgslen er langt højere end udbuddet.

Det er en sikker investering, der vil give pengene mange gange igen, især hvis man knytter huset til et solidt udlejnings- og vedligeholdelseskoncept, siger Jakob Nautrup, direktør og medejer af Skanlux. De danske sommerhuse er eftertragtede sommerresidenser. Men mange sommerhuse ligner hinanden, og det efterlader et hul i markedet til dem, der efterspørger noget andet, siger Jakob Nautrup. ”Hvis man investerer i at få bygget et sommerhus, som har et eller flere aktivitetsrum udover en pool, kan man ramme et hul i sommerhusmarkedet, som sikrer, at der vil være lejere de fleste weekender året rundt – også udenfor den almindelige sæson. Det giver et større årligt afkast,” siger Jakob Nautrup og fremhæver, at det dog også er lovkrav, at man selv er bruger af sommerhuset.

Afkast på 180.000 årligt

En investering i et luksussommerhus på f.eks. fire millioner kroner vil give et afkast på omkring 180.000 kroner årligt efter skat, renter, rengøring og evt. vedligehold, viser estimater fra Skanlux. Jo større hus, desto større afkast. I øjeblikket er der overraskende mange sommerhuse med svømmepøl, men det vil ikke koste meget mere at hæve sig over den gængse standard og tilknytte et aktivitetsrum. ”Et sommerhus med pool og aktivitetsrum er særligt attraktive, når familier med børn gerne vil holde en forlænget weekend sammen. Aktivitetsrummene har så et billard, dart, bordfodbold, PlayStation, en bar og et lækkert sofaarrangement. Hvis sommerhuset er større, kan det have to aktivitetsrum. På den måde kan de voksne slappe af og snakke i det ene, mens børnene leger i det andet,” siger Jakob Nautrup.

Luksus til billige penge

De store luksussommerhuse behøver ikke at koste det store. Det vigtige er dog, at de bliver bygget godt fra bunden og vedligeholdt og rengjort efter hver udlejer. ”Det er afgørende, at man holder godt opsyn med sit luksussommerhus, da folk så vender tilbage. Det kan blive en stor del af ens indtjening. Det sørger vi blandt andet for at arrangere for vores investorer,”  siger Jakob Nautrup.

Next article