Home » Privatøkonomi » Mette Reissmanns 5 tips til forsikring og pension
Pension og forsikring

Mette Reissmanns 5 tips til forsikring og pension

Foto: Unsplash.com
avatar

Mette Reissmann

Økonomisk Ekspert

Det er ikke altid lige let, at finde ud af hvad man skal tage højde for, med forsikring og pension. Mette har samlet 5 gode tips, der kan hjælpe dig godt på vej.

1. Brug rådgivere

Ring til en pensionsrådgiver og bestil et møde. Her kan man få lavet en behovsanalyse, og ligesom når man købe andre produkter eller ydelser, er det jo en god idé at indhente flere tilbud. Vær ikke bange for at bruge deres tid.

2. Sats ikke på arv

Nogen tænker, at de ikke har behov for pensionsopsparing, da de har en rig onkel eller forælder. Men man kan blive overrasket, og forholdene kan ændre sig i årenes løb. Planlæg derfor ikke efter en forventet arv.

3. Giv ikke op

Forsikrings- og pensionssproget kan være vanskeligt, og alene dette kan skræmme mange for at tage fat på området og få styr på sine forhold. Det er dog nødvendigt for at undgå overraskelser, og der er ikke andet for end at spørge og forsøge at forstå.

4. Benyt fortrydelsesret

Ofte er rejseforsikring allerede med i indbo- og ansvarsforsikringen, og ikke alle tillægsforsikringer til elektronik og andre forbrugsgoder er nødvendige, men man har altid 14 dages fortrydelsesret, så man kan nå at tale med andre og finde ud af, om man har brug for en ekstra forsikring.

5. Få flere tilbud

Man kan altid forsøge at indhente forskellige tilbud på forsikringer og forhandle lidt om prisen, men man må være realistisk i forhold til udgangspunktet – hvor interessant en kunde er man?

Next article